Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan: "Türkiye, Bugün Son 300 Yılın En Güçlü Devleti, En Büyük Milli...

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Dünyanın her tarafında bu memleketin, bu milletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine silah sıkan alçak terör örgütü mensupları hesap verecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Dünyanın her tarafında bu memleketin, bu milletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine silah sıkan alçak terör örgütü mensupları hesap verecektir. Hiç endişe etmeyiniz. Türkiye, bugün son 300 yılın en güçlü devleti, en büyük milli birlik ve beraberliği içindedir." dedi.

Adan, partisinin İstanbul İl Kadın Kolları teşkilatı tarafından Bayrampaşa'da bir otelde düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Burada teşkilat mensuplarına hitap eden Adan, Amerika'nın Irak ve Suriye politikalarına değindi. ABD'nin Irak'ta binlerce kadının intihar etmesine neden olduğunu belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, "20 yıldır Irak'ta masum Iraklı kadınların kendilerine saldıranlara karşı iffetini korumak adına 35 bin kadın intihar etmiştir. Amerika'nın 'conilerine' karşı intihar etmiştir." diye konuştu.

Türkiye'nin, sınır güvenliği için terör unsurlarına karşı yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı'nın" ABD'yi rahatsız ettiğini söyleyen Adan, "20 yıldır oradalar. Afrin'de Türk askerini şehit ediyorlar. Oradan roketatarlar atılıyor. Bizim insanımızın ölümüne sebebiyet veriliyor. Kilis bombalanıyor. Şimdi bize diyorlar ki 'Bir an evvel Afrin'den çıkın. Peki, siz 20 yıldır Irak'ta ne arıyorsunuz? 12 bin kilometre öte taraftan gelip yanı başımızda, 911 kilometre sınırımızın olduğu Suriye'de, Irak'ta 20 yıldır buralarda insanlara zulmederken, işkence ederken, parçalanmasına öncülük yaparken, binlerce şehit vermemize neden olan alçak bir terör örgütü olan PKK'ya Suriye'de 4 binin üzerinde tır silah neden veriliyor?" ifadelerini kullandı.

ABD'nin bu tutumu karşısında MHP olarak devletin yanında durmayı tercih ettiklerini vurgulayan Adan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz diyoruz ki gelin beraber IŞİD midir? DEAŞ mıdır, onları temizleyelim. Biz bunları PYD ile temizleyeceğiz diyecek kadar küçülen ve bu coğrafyaya karşı ihanet eden ABD'ye karşı elbette MHP görevini yerine getirecektir. Dünden bugüne Türk milletinin menfaati olduğu her yerde dik duran MHP, elbette PYD'ye 4 binin üzerinde tır dolusu silah verilirken yüreğini, varlığını bugünkü devlet yönetimine, meşru halkın seçtiği iktidarın yanında, Türk devletinin yanında alma iradesine öncülük yapmıştır."

-"15 Temmuz emperyalist güçlerin en büyük oyunudur"

Türkiye'nin emperyalist güçler tarafından şekillendirilmeye çalışıldığına vurgu yapan Adan şunları söyledi:

"Taşeron katilleriyle ülkemizin geleceğine ipotek koymaya çalışan emperyalist kuvvetler, her seferinde yeni bir oyunu devreye sokmak için ortaya çıkmışlardır. Bunların içinde en büyüğü 15 Temmuz'da olmuştur. 15 Temmuz, Türk milletinin birliğinin bozulması, kardeş kavgasının verilmesi ve Afrin'de bir savaş hazırlığı yapılırken, Irak'ta PKK 4 bin tırla silahlandırılırken 15 Temmuz'da Türk devletinin Genelkurmayı basılmış, Milli İstihbarat Teşkilatı basılmış, karargahlar basılmış, polis-asker karşı karşıya getirilmiş, insanların üzerine tanklar gönderilmiştir."

-"MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye 15 Temmuz'da korunak ev önerisi"

15 Temmuz darbe girişimi esnasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bazı kişilerin korunaklı bir eve gitme teklifinde bulunduğunu anlatan Adan, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'u yapan vatan hainlerine karşı, MHP'nin lideri Bahçeli, 'Biz darbelere karşıyız. Milletimizin birliğinden yanayız. Devletimizin yanındayız' dediğinde kendisine gelen bazı arkadaşlar, 'Ortalık çok karışık sizi uygun bir eve götürelim' dediklerinde, Bahçeli, '3 hilalli bayrağın altından daha güvenilecek bir yer yoktur. Biz görevimizin başındayız' iradesini ortaya koymuştur. Birileri kaçarken, göçerken Türk milletinden güç alan, sadece Allah'ın önünde eğilen, sadece milletimizin önünde eğilen MHP liderinin ortaya koyduğu irade bütün Türkiye'de sinerji yaratmıştır."

-"Türkiye, bugün son 300 yılın en güçlü devleti, en büyük milli birlik ve beraberliği içindedir."

Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadelede devletiyle birlikte tarihi bütünlük içinde olduğuna vurgu yapan Adan, "Dünyanın her tarafında bu memleketin, bu milletin birliğine beraberliğine, kardeşliğine silah sıkan alçak terör örgütü mensupları hesap verecektir. Hiç endişe etmeyiniz. Türkiye, bugün son 300 yılın en güçlü devleti, en büyük milli birlik ve beraberliği içindedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Celal Adan Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

title