Haberler

MHP, Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi Hakimini HSYK'ya Şikayet Etti

Güncelleme:

MHP yönetimi, MHP'li muhaliflerin kurultay yapabilmeleri için son dakika kararı çıkartan Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz'ı, HSYK'ya şikayet etti.

MHP yönetimi, Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz'ı, partinin genel sekreteri İsmet Büyükataman imzasıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) şikayet etti.

2. İCRA HAKİMİ BURHAN YAZ'I ŞİKAYET ETTİ

Parti avukatı Yücel Bulut tarafından HSYK'ya sunulan şikayet dilekçesinde, "Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz'ın, tedbir kararının kaldırılması ve kurultayın yapılabileceği yönündeki karara ilişkin, kasten ve ideolojik gerekçelerle, yetkisiz ve görevi olmayan bir konuda, gerçek dışı ifadelere ve delillere dayanılarak karar tesis ettiği" belirtildi.

Dilekçede, Yaz'a uygun görülecek disiplin cezasının verilmesi istendi.

MAKSATLI KARAR VURGUSU

Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi tarafından, MHP Büyük Kurultayının, yapılacağı iddia edilen 15 Mayıs 2016 Pazar gününden önceki son Cuma günü mesai bitimine sayılı dakikalar kala ihtiyati tedbirin uygulanmasına ilişkin bütün işlemlerin iptaline karar verildiğinin hatırlatıldığı dilekçede, Yaz'ın maksatlı ve yasa dışı karar verdiği savunuldu.

Dilekçede, "Bütün kamuoyu tarafından yakından takip edilen bir konuda muameleleri yürütülen memur dahi dinlemek gereği duymaksızın ve mesainin bitimine dakikalar kala kararını açıklayan Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi Hakiminin bu tavrı oldukça dikkat çekicidir." ifadelerine yer verildi.

BİR DAVA AÇILIRSA HAZIRLIKLI OLMAK İSTEMİŞ

Dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

"Tedbir kararları Ankara 25. İcra Müdürlüğü aracılığıyla 6 Mayıs 2016 tarihinde uygulamaya konulmuştur. Tedbir kararlarının uygulamaya konulmasının hemen sonrasında, henüz ortada açılmış hiçbir dava ya da şikayet bulunmazken, Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz tarafından İcra Müdürü Yardımcısından dosyaların fotokopileri istenilmiştir. Bu durum kendisine daha sonra avukatlar aracılığıyla sorulduğunda, 'bir dava açılırsa hazırlıklı olmak için istediğini' ifade etmiştir.

"İCRA EMRİ DÜZENLENDİĞİNİ İDDİA ETTİ"

Ankara 25. İcra Müdürlüğü tarafından ihtiyati tedbir dosyalarının uygulanmasına başlanmıştır. Bu çerçevede; Ankara Valiliği başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa ihtiyati tedbir kararlarının ulaştırılması sağlanmış ve de tedbir kararlarının gereğinin yerine getirilmesi bildirilmiştir. Bu dosyalarda yapılmayan tek bir şey vardır ki o da; karşı tarafa icra emri gönderilmesidir. Gerçekten de ilgili dosyalardan icra emri tebliğe çıkarılmamış ve yasaya uygun şekilde dosyaların tedbir dosyası olması nedeniyle karşı tarafa herhangi bir icra emri gönderilmemiştir.

Oysaki resen dava dosyasına sunmuş olduğumuz cevap dilekçesinde de açıklandığı üzere söz konusu ihtiyati tedbir kararlarının infazına ilişkin icra müdürlüğü dosyalarından karşı tarafa gönderilmiş herhangi bir icra emri bulunmamaktadır. Sayın mahkeme hakimi, icra müdürlüğüne bu durumu dahi sorma gereği hissetmemiş ve herhangi bir icra emri çıkarılıp çıkarılmadığı araştırılmamış ve de gerçek dışı bir ifadeyle icra emri düzenlendiği iddia edilerek takibin ve tüm işlemlerin iptaline karar vermiştir."

"HAKİM SUÇ İŞLEMİŞTİR"

Hakim Yaz'ın suç işlediğinin savunulduğu dilekçede, yetkili ve görevli Tosya Asliye Hukuk Mahkemesinden verilmiş bir karar bulunmasına ve Yargıtay kararları ışığında, ihtiyati tedbirin uygulanmasına ilişkin icra müdürlüğü işlemlerine karşı şikayetlerin ancak ihtiyati tedbir kararına hükmeden mahkeme tarafından incelenebileceğinin açık olduğu bildirildi.

"PARALEL SORUŞTURMA" İBARESİ DİKKAT ÇEKTİ

Buna rağmen Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi Yaz tarafından kasten tesis edilen bir kararla Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Kurultayının düzenlenmesinin yasa dışı bir şekilde tertip edilmesinin hedeflendiğinin öne sürüldüğü dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Yaşanan olaylar silsilesi göstermektedir ki; Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz, ideolojik bir tavır içerisinde hareket etmiş ve de Milliyetçi Hareket Partisi Kurultayının korsan bir şekilde toplanmasının önünü açabilmek adına, son anda yasaya açık bir şekilde aykırı bir karara imza atmaktan ve bunu da mesai bitimine dakikalar kala açıklamaktan çekinmemiştir. Kararında ileri sürmüş olduğu gerekçeler nazara alındığında ve ihtiyati tedbirin infazına ilişkin şikayetlerin ihtiyati tedbire karar veren mahkeme tarafından incelenebileceği açık olması karşısında, mahkeme hakimi tarafından söz konusu mahkeme kararının kasten ve MHP Kongresine Paralel Devlet Yapılanması/Fethullahçı Terör Örgütü amaçlarına uygun bir müdahaleyi kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirdiği düşünülmektedir."

Dilekçenin son bölümünde, Yaz'ın paralel devlet yapılanması çerçevesinde devam eden soruşturmalarının bulunduğunun öğrenildiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi İsmet Büyükataman Yücel Bulut Politika Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (11)

ÇIROM:

PARTİ BİR KAÇ ÇAKALIN ELİNE KALMIŞ

9
1
yanıtYanıtla
BEN:

SAYIN BAHÇELİ. NEREYE KADAR. İSTENMİYORSUN. BUNU ANLAYAMIYORMUSUN. SADECE MHP LİLER DEĞİL KİMSE SENİ İSTEMİYOR. GİT ÇOLUK ÇOCUĞUNUN YANINDA OTUR DİYECEĞİM AMA EVLENMEMİŞSİN. BUNU DA ANLADIK. AMA LÜTFEN KÖSTEK OLMA.

8
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

başbakan meral akşener

4
1
yanıtYanıtla
pff:

oglum gezi olaylarına katıldı dedi yetmedi hdp nin barajı gecmesinde benim için sıkıntı yok dedi daha ilk çakma kurultayda yol arkadaslarını sattı herkezin içinde kocasını azarladı 0 la yıllardır başbakan olamayan kemalden daha garip bir acıklama yapıp % le basbakan olacam dedi yav Allah aşkına hiç akıl yokmu bi meralin arkasından gidenin

yanıt0
yanıt1
):

Kurultay olmazsa Muhalifler yeni bir Parti kurmak icin calismaya baslamali, yeterince Il ve Ilce dernekleri Muhalifleri destekliyor, Bahceli ve Ekip i sadece kendilerine söz gecirebiliyorlar. MUHALIF MILLETVEKILLERI MHP DEN ISTIFA EDIP YENI BIR PARTI KURMALARI ISIM ÖNERISI YENI MHP.

2
1
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ MİLİTAN:

en güzel isim ; DİET, AÇILIMINI SEN BU ARTIK :)

yanıt0
yanıt2
ülkücü militan:

sanırım bulamadın, ben söyliyeyim ; Davasına İhanet Edenler Topluluğu

yanıt1
yanıt3
KUBİLAY:

iHANET EDENLER ŞU AN PARTİYİ AKP NİN KUKLASI YAPAN MEVCUT YÖNETİMDİR.

yanıt0
yanıt0
gk:

la daha 3 ay öncesine kadar Devlet Bahceliye laf söylemiyordunuz ne olduda adamı 2 haftada sattınız tıpkı 1997 MHP kongresinde Y. Tuğrul TÜRKEŞ''İ SATTIĞINIZ GİBİ

yanıt0
yanıt0
CCC:

OYUNCAK OLMUŞSUNUZ HABERİNİZ YOK. ADAM GİBİ BIRAKIN GİDİN.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title