Haberler

MHP'de 2 Kaset İstifası Daha!

Güncelleme:

Kaset iddialarıyla gündeme gelen iki MHP'li yönetici istifa etti.

MHP'de yaşanan ikinci kaset skandalının ardından yaşanan istifa bilmecesi, skandalda adı geçen Bülent Didinmez ve İhsan Barutçu'nun adaylıktan çekilmeleri ile çözüldü MHP'de yaşanan ikinci kaset skandalının ardından yaşanan istifa bilmecesi, skandalda adı geçen Bülent Didinmez ve İhsan Barutçu'nun adaylıktan çekilmeleri ile çözüldü. Didinmez'in dün yaptığı yazılı açıklamada istifa etmeyeceği şeklinde yorumlanırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talebi üzerine istifa açıklaması dün gece geç saatlerde geldi.

MHP ikinci kez kaset skandalıyla sarsılırken, skandalda adı geçen Bülent Didinmez ve İhsan Barutçu da, ilk kaset skandalında adı geçen Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu gibi adaylıktan çekildi.

-BAHÇELİ İSTİFALARINI İSTEDİ-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ikinci kaset skandalıyla ilgili ilk değerlendirmeyi İstanbul adaylarının tanıtım toplantısında yaparken dün akşam da parti yönetimi ile bir araya gelerek kaset skandalını masaya yatırdı. Bahçeli, Didinmez ve Barutçu'dan ilk kaset skandalında adı geçen Yıldırım ve Çobanoğlu gibi hem partideki görevlerinden hem de adaylıktan istifa etmelerini istedi.

Didinmez'in dün yaptığı yazılı açıklamadaki "sadece aileme karşı sorumluyum" şeklindeki açıklama istifa etmeyeceği şeklinde yorumlanırken, Didinmez ve Barutçu'dan istifa kararı dün gece geç saatlerde geldi. Didinmez partideki görevlerinden ve adaylıktan çekildiğini yine yazılı açıklama ile duyurdu.

-"ALÇAKÇA SALDIRILARIN MUHATABI ŞAHSIM ÜZERİNDEN BAHÇELİ"-

Didinmez yazılı açıklamasında, özel hayata bir kez daha vurgu yaparak kendine, ailesine, camiasına ve millete karşı veremeyecek hiçbir hesabı olmadığını söyledi. Didinmez "Çünkü yetimin malına el uzatmadım. Çünkü kamuya ait olan herhangi bir şeyi çalmadım. Hırsızlık yapmadım. Çünkü herhangi bir kişiyi suça teşvik edip zarar vermedim. Uyuşturucu ticareti yapmadım. Devletin varlığına kastetmedim.

Ömrüm boyunca mensubu olduğum siyasal hareketin varlığının daim olması için çaba sarf ettim. Her daim herhangi bir karşılık beklemeden hizmet etmeye gayret gösterdim. Bugün de bu anlayışımdan zerre kadar vazgeçmiş değilim" dedi. "MHP'nin başarısızlığından ve yok edilmesinden büyük mutluluk duyacak olan, gözünü kin bürümüş, vicdanı kararmış ve insanlıktan nasibini almamış kişilerin işbirliği yaparak tezgahladıkları çirkin ve alçakça saldırıların muhatabının kendisi üzerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğu'nu savunan Didinmez şunları söyledi:

"12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerine yaklaşıldığı bu günlerde partimizin iktidara yürümesi engellenmeye çalışılmaktadır. Bazı çıkarcı zihniyet mensuplarınca da fırsatı ganimet addederek şahsıma, arkadaşlarıma ve partime karşı "yargısız infaza' dönüştürülmeye çalışılan bu durum karşısında; her türlü çirkefliğin, alçaklığın, aşağılık metotların kullanılması suretiyle seviyesi düşürülen siyasi hayatımızda, MHP ve onun lideri Devlet Bahçeli ile birlikte Milliyetçi Hareket'in mensuplarına şahsımı aracı kılmak suretiyle zarar verip mahkum ettirilmeye çalışılmaması için, mensubu olmaktan büyük gurur duyduğum partimdeki genel başkan yardımcılığı ve Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevleri ile parti üyeliğinden istifa ettiğimi ve milletvekili adaylığımdan da çekildiğimi camiamıza ve kamuoyuna saygılarımla arz ederim. "

-MHP 4 EKSİK ADAYLA SEÇİME GİRECEK-

İlk kaset skandalında adı geçen Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu'nun istifa etmelerinin ardından yerlerine yeni aday bildirmeyen MHP, Didinmez ve Barutçu'nun da adaylıktan çekilmeleriyle 4 eksik adayla 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlere gidecek. 4 ismin istifaları nedeniyle MHP'nin aday sayısı 550'den 546'ya düşmüş oldu.

>

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title