Haberler

Mezun Olduktan Bir Gün Sonra Darbe Girişimine Katıldığı İddiasıyla Tutuklanmış

Kuleli Askeri Lisesi'nden mezun olduktan bir gün sonra darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklanan askeri öğrenci Muhammed Enes Çengeloğlu'nun babası Askeri öğrencilerin gelecekleriyle, oynadılarÇengeloğlu ailesi Kuleli Asker Lisesi'nde 14 Temmuz'da oğullarının mezuniyet töreninde sevinç yaşadı.

Kuleli Askeri Lisesi'nden mezun olduktan bir gün sonra darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklanan askeri öğrenci Muhammed Enes Çengeloğlu'nun babası Askeri öğrencilerin gelecekleriyle, oynadılar

Çengeloğlu ailesi Kuleli Asker Lisesi'nde 14 Temmuz'da oğullarının mezuniyet töreninde sevinç yaşadı.

Ancak sadece bir gün sonra 15 Temmuz'da komutanları tarafından 'kokteyl var' denilerek çağrıldıkları Kuleli Asker Lisesi'nde darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle 18 yaşındaki oğullarının tutuklandığı haberini alarak sarsıldılar.

Üzüntülü baba Dinçer Çengeloğlu, Benim çocuğumun darbe ile ne alakası olabilir. Çocuklarımız kandırıldı

Haber-Kamera Enver ALAS, İstanbul DHA

Özel bir şirkette şoför olarak çalışan Dinçer Çengeloğlu, Kuleli Askeri Lisesi'ni bitiren oğlu Muhammed Enes'in 14 Temmuz'daki mezuniyet töreninde önce gururlandı, bir gün sonra ise mezuniyet kokteyli olduğu söylenerek komutanı tarafından okula çağrılan ve 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle oğlunun tutuklandığı haberiyle yıkıldı. Çocukların komutanları tarafından kandırıldığını belirten baba Çengeloğlu, Benim çocuğumun darbe ile ne alakası olabilir. En son görüştüğümüzde darbenin ne olduğunu bana sordu. Bütün çocukların, askeri öğrencilerin gelecekleriyle, oynadılar

Dinçer Çengeloğlu, 3 çocuğundan en büyüğü olan Kuleli Askeri Lisesi 12. sınıf öğrencisi Muhammed Enes'in 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce 14 Temmuz'da düzenlenen mezuniyet törenine ailece katıldı. Muhammed Enes'in mezuniyet töreninde büyük bir gurur yaşayan Çengeloğlu ailesinin bu mutluluğu bir gün sonra gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle son buldu. 15 Temmuz günü mezuniyet kokteyli olacağı söylenerek komutanı tarafından evden çağrılan, 18 yaşındaki Muhammed Enes, darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne kondu.

14 TEMMUZ GURUR GÜNLERİ OLDU

Baba Dinçer Çengeloğlu, 14 Temmuz ve 15 Temmuz'da ailece yaşadıklarını DHA'ya anlattı. Dinçer Çengeloğlu, Çengelköy'deki Kuleli Asker Lisesi'nde 14 Temmuz günü düzenlenen mezuniyet töreninin ailece katıldıklarını belirterek, Ailemiz için gurur verici bir gündü. Güzel bir mezuniyet töreni oldu. Oğlum diplomasını aldı ve mezun oldu diye konuştu.

KOKTEYL VAR DENİLEREK ÇAĞRILDI, GÜZELCE GİYİNEN OĞLUMUZU GÖNDERDİK

Bir gün sonra evde bulunan oğluna okul komutanından bir telefon geldiğini belirten Dinçer Çengeloğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı günü oğlunun yaşadıklarını şu şekilde anlattı

15 Temmuz günü bir komutan oğluma telefon ederek mezuniyet kokteyli olduğunu söyledi ve okula gelmesini istedi. Güzel elbiselerini giyip oğlumuzu gönderdik. Diğer sınıf arkadaşlarıyla telefonla da görüştüler ve kokteylden sonra da bir yerde oturalım diye sözleştiler. Kokteyle İstanbul'da oturan öğrencileri çağırmışlar. Oğlum ile diğer çağrılan sınıf arkadaşları 17.00 gibi okulda buluşmuşlar. Çocuklara kokteylin 18.00'da başlayacağı söylenmiş. Ancak başlamayınca onlarda Çengelköy'de yakın bir yere gidip çay içmişler. Sonra tekrar okula döndüklerinde kokteylin yine başlamadığını görünce bunu nedenini sordukları bir komutandan 'Fenerbahçeli basketbolcuların gelmesini bekliyoruz' şeklinde yanıt almışlar. İlerleyen saatlerde bir komutanları gelerek çocuklardan kamuflajlarını giymesini istemiş. Bir gün önce mezun oldukları için kamuflajları olmadığını söyleyen çocuklardan alt sınıftaki öğrencilerin kamuflajları giymeleri istenmiş. Herhangi bir olağanüstü bir şey olduğunu anlamayan çocuklar bunu okula gelecek üst düzey bir komutanın karşılanacağını düşünerek çocuklar giyiniyorlar. Hatta bazılarının ayağına botlar olmadığı için kamuflajın altına terlik giyenler bile olmuş.

VERİLEN EMİRLE ÖĞRENCİLERİN OKUL BAHÇESİNDE TOPLANMASI İSTENMİŞ

Dinçer Çengeloğlu, o andan itibaren okulda bulunan askeri lise öğrencileri ve vatani görevini yapan askerlerin hiçbir şeyden habersiz komutanları tarafından verilen emirleri yerine getirdiğini belirterek, Okul komutanından bir emir geliyor ve öğrenciler, erler ve subaylar dahil herkesten okul bahçesinde toplanması isteniyor. Erlere tatbikat olduğu söyleniyor. Öğrencilerden de okul bahçesinde ve nizamiye önünde nöbet tutacakları emri veriliyor. 14 yaşındaki askeri lise öğrencilerine boyu kadar tüfekler veriliyor. Çocukları okulda nöbetçi bırakıyorlar. Komutanlar ve erler nizamiyeden çıkarak Çengelköy istikametine doğru yürüyorlar diye konuştu.

7 ÖĞRENCİ SİLİVRİ'DE TUTUKLU

Dinçer Çengeloğlu, okul komutanının öğrencilere 'tatbikat' olduğunu söyleyerek kandırdığını ifade etti. Çengeloğlu, Bu sırada yüzbaşı rütbesinde bir komutan 'ben öğrencilerimi yedirtmem' diyerek çocukları okulun spor salonuna sokuyor ve kapıyı kilitliyor. Çocuklar dışarıda olan bitenin ne olduğunu bilmeden, haberleri olmadan bekliyorlar. Gece 03.00 gibi okula dönen komutanlar, çocuklarımızdan sivil elbiselerini giyip evlerine gitmelerini istiyorlar. Bunu üzerine çocuklar da okuldan çıkıyorlar. Bir kısım öğrenci Çengelköy'e doğru yürürken benim oğlum ve arkadaşları durakta otobüs bekliyorlar. Bu sırada polis, durakta bekleyen askeri lise öğrencilerini gözaltına alıyor ve karakola götürüyor. 4 gün sonra da oğlum tutuklandı. Kuleli Asker Lisesi'nden 69 öğrenci gözaltına alınıyor, 18 yaşından küçük olan 62 öğrenci Maltepe Cezaevi'ne benim oğlumun da aralarında olduğu 7 öğrenci ise Silivri Cezaevi'ne gönderildi. 18 yaşından küçük 62 öğrenci serbest bırakıldı. Medyada Kuleli Asker Lisesi öğrencilerinin tamamının serbest bırakıldığı gibi haberler yer aldı ancak 7 kişi halen daha Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Bu karar da emsal olmalı ve çocuklarımız serbest bırakılmalı. diye konuştu.

Darbe girişimini televizyondan öğrenir öğrenmez oğluna telefonla ulaştığını belirten Çengeloğlu, Oğlumu aradım. Bana okulda olduklarını ancak ne olup bittiğini bilmediğini söyledi. Ben okula gitmek için evden çıktım. Köprünün geç açılması nedeniyle sabaha karşı okula vardım. Ancak okuldaki polisler, komutanların ve öğrencilerin gözaltına alındıklarını söylediler dedi.

KANDIRILDILAR

Oğlu da dahil bütün askeri okul öğrencilerinin kandırıldığını dile getiren Dinçer Çengeloğlu, oğlunun darbeyle hiçbir ilgisi olmadığını kaydetti. Çengeloğlu, Benim çocuğumun darbe ile ne alakası olabilir. O gece ne olduğundan, darbe kalkışmasından haberleri bile yok. Çocuklarımız kandırıldı. Psikolojik olarak bitmiş durumdalar. Bütün çocukların, askeri öğrencilerin gelecekleriyle, oynadılar dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuleli Askeri Lisesi Silivri Cezaevi İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title