Haberler

Tüfekle Nöbet Tutan Köylü: Psikolojisi Bozuk Bir Ayı Mezarlara Rahat Vermiyor

Güncelleme:

Rize'de mezarlara saldıran ayılara karşı tüfekle nöbet tutan köylü, "Psikolojisi bozuk bir ayı buralarda mezarlara rahat vermiyor" dedi.

Rize'nin İkizdere ilçesindeki Şimşirli Köyü'nde vatandaşlar gece gündüz ayı nöbeti tutuyor. Mezar başında nöbetleşe bekleyen köylülerden Yaşar Baş, ''Psikolojisi bozuk bir ayı buralarda mezarlara rahat vermiyor. Gece gündüz burada nöbetteyiz.'' dedi.

MEZARDAN ÇIKARDIĞI CESEDİ 15 METRE UZAĞA SÜRÜKLEDİ

Rize'nin İkizdere ilçesinde ki Şimşirli Köyü'nde geçtiğimiz günlerde mezardan ceset çıkarıp kaçıran ayılar, Güneyce Köyü'nün Erikbayırı Mahallesi'nde de 2 yıl önce toprağa verilen bir cenazeyi çıkararak 15 metre uzağa sürüklemişti.

TÜFEKLE NÖBET TUTUYORLAR

Bunun üzerine köylüler ve muhtar İsmail Hakkı Taşdelen, mezar başında ayı nöbeti tutmaya başlamış ve ayıların saldırısından bir türlü mezarları kurtaramadığını açıklamıştı. Ayı saldırılarının bu şekilde olması nedeni ile Güneyce Köyü sakinleri, çareyi nöbetleşe tüfekle nöbet tutarak buldu.

"PSİKOLOJİSİ BOZUK BİR AYI"

Tüfekle nöbet tutan Yaşar Baş, yaptığı açıklamada "Komşularımıza yardım amaçlı burada nöbetleşe bekliyoruz. Psikolojisi bozuk bir ayı buralarda mezarlara rahat vermiyor. Gece gündüz burada nöbetteyiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İkizdere Güneyce Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title