Haberler

Mevlana Şiir Yarışması Başladı

Güncelleme:

Liseli gençler Mevlana'yı yazacak.

OSMANGAZİ MEVLANA'YI GENÇLERE TANITIYOR

Osmangazi Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'nin işbirliği ile bu yıl 3. Düzenlenen Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gelecek yıl yarışmanın Türkiye genelinde düzenleneceğini açıkladı.

Yarışmanın kamuoyuna duyurusunun yapıldığı Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Başkan Yardımcıları, Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay ile jüri üyelerinden Metin Önal Mengüçoğlu ve Cevat Akkanat katıldı.

Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması'nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini anlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bildiğiniz gibi ilk yarışmamızı Osmangazi ilçe sınırları içerisinde tutmuştuk. Yoğun ilgi nedeni ile ikinci yarışmamızı Bursa geneline yaymıştık. Geçen yıl 'Aşk' teması ile gerçekleştirdiğimiz şiir yarışmaya 17 ilçeden 263 eser katılmıştı. Bu yıl düzenlediğimiz yarışmayı Mevlana'nın dünyaya örnek engin hoşgörüsünün en güzel örneği olan 'Ne olursan ol yine gel. İster kâfir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel Bizim dergâhımız, ümitsizlik dergâhı değildir Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel' sözü üzerine temellendirdik. Bu felsefe ile yarışmamızın konusu 'Mevlana'da Af' olarak belirlendi" dedi.

Yarışma kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okullara özel sema programları düzenleneceğini anlatan Başkan Dündar, "Böylece hem yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimizi motive etmiş olacağız hem de Mevlana sevgisini ve felsefesini bir kez daha çocuklarımıza anlatma imkânı bulacağız" diye konuştu. Yarışmaya başvuruların 4 Ekim tarihi itibariyle başladığının altını çizen Başkan Dündar, 3 Aralık 2012 tarihi son başvuru tarihi olarak belirlendiğini ifade etti. Başkan Dündar, her geçen yıl gençlerin daha fazla ilgisini çeken yarışmanın gelecek yıldan itibaren Türkiye genelinde düzenleneceğini müjdeledi.

ÖDÜL TÖRENİ ARALIK'TA

Yarışmamızın Jüri üyeliğini Şair-Yazar Metin Önal Mengüşoğlu, Şair/Yazar Cevat Akkanat, Şair-Çevirmen Cahit Koytak, Çocuk Edebiyatı Uzmanı Mustafa Aldı, Şair-Eğitimci Vahap Akbaş'ın yapacağını açıklayan Başkan Dündar, yarışma koşullarının okullarda ilan edileceğini vurguladı.

Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması'nın ödül törenin de Şeb-i Arus Haftası etkinlikleri kapsamında Aralık ayı içinde gerçekleştirileceğini anlatan Başkan Dündar, "Mevlana'yı anlatmak kadar anlamak, felsefesine vakıf olmak ve çocuklarımızın manevi dünyalarını zenginleştirmek dileği ile tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum" dedi. Başkan Dündar, organizasyona katkı koyan başta jüri üyeleri olmak üzere herkese teşekkür etti.

BAŞKAN DÜNDAR'A TEŞEKKÜR

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da, "Çok zengin bir geçmişe sahibiz. Çocuklarımıza Mevlana ve onun gibi değerlerimizi anlatmalıyız, bunu da cazip faaliyetlerle yapmalıyız. Bu tür yarışmalar büyük önem taşıyor. Gençlerimiz böylece hem geçmişini tanıyor, okuma alışkanlığı ediniyor hem de geçmişine bakarak geleceğini şekillendiriyor" dedi.

Mevlana'nın entelektüel olarak yeni nesillere anlatılması ve tanıtılmasının büyük önem taşıdığını, gençlerin Mevlana'yı öğrendikçe sevdiklerini dile getiren Gülsar, diğer Türk büyüklerinin de bugünün nesillerine tanıtılması gerektiğini vurguladı. Gülsar, Başkan Mustafa Dündar'a ve Dernek Başkanı Cafer Altay'a değerlere sahip çıkma noktasında gösterdiklerini hassasiyetten dolayı teşekkür etti. Jüri üyeliğini Şair-Yazar Metin Önal Mengüşoğlu da örgün ve yaygın eğitimin birlikte olması durumunda insan yetişmesinin sağlandığını sadece örgün eğitimin bunun için yeterli olmayacağını kaydetti. Mengüşoğlu, Başkan Dündar ve ekibine edebiyat dünyasına sağladıkları destek nedeniyle teşekkür etti.

YARIŞMA KATILIM KOŞULLARI:

Yarışma tüm lise öğrencilerine açık olarak düzenleniyor. Her yarışmacının 1 eserle katılabileceği yarışmada eserler 3 adet A4 kâğıdını geçmeyecek şekilde yazılacak. Yarışmaya kişiler sadece kendi eserleri ile katılabilirken, yine bu eserin daha önce herhangi bir yarışmamaya katılmamış olması gerekiyor. Yarışmaya müracaatlar 4 Ekim 2012-2 Aralık 2012 tarihleri arasında Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyenler 2707042 ve 2220385 nolu telefonlardan ayrıntılı bilgi alabiliyor. Yarışma ödülleri ise şöyle belirlendi; Birinciye 2 bin TL, ikinciye 1.500 TL, üçüncüye bin TL ve iki mansiyon ödülü içinde 500'er TL.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Atilla Gülsar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title