Haberler

Mevlana Evleri Ercişli Depremzedelerin Hizmetinde

Türk Kızılayı'nın 300 adet Mevlana Evi, 23 Ekim günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle evleri zarar gören Ercişlilerin hizmetine sunuldu.

Türk Kızılayı'nın 300 adet Mevlana Evi, 23 Ekim günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle evleri zarar gören Ercişlilerin hizmetine sunuldu. Montajları tamamlanan 300 evin anahtarlarını alan aileler, kışın soğuğundan kurtulmanın mutluluğunu yaşadı. Kızılay Erciş Sorumlusu Halil Aksüt, öğretmenler için de 90 adet konteynır hazırlandığını bildirdi.

\tDepremin ağır hasar verdiği Van'ın Erciş ilçesinde depremzedeler için üç ayrı noktada çadırkent kuran Türk Kızılayı, 'Mevlana Evi' adı verilen prefabrik yapıların montajlarını hızlandırdı. Erciş'te 300 adet Mevlana Evini hazırlayan Kızılay, 90 konutun montajı için çalışmalarını sürdürüyor. Yenişehir Çadırkent yakınında kurulan Mevlana evleri bugün yeni sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Kimlik belgelerini ibraz ederek kışı geçirecekleri evleri teslim alan depremzedeler, kış soğuklarında çadırdan kurtulmanın mutluluğunu yaşadı. Bazıları prefabrik evler içinde eksik olan malzemelerin verilip verilmeyeceğini merak ederken, çadırdan ve soğuktan kurtulmanın sevincini yaşadı. Salihli Mahallesinde kirada oturduklarını belirten Erdal Oktar, 'Depremde evimiz hasar görünce bahçeye kurduğumuz brandada yaşıyorduk. Mevlana evi sebebiyle soğuktan kurtuldu. Evde eşim, küçük kızım, annem ve babamla birlikte bu zor günleri atlatmaya çalışacağız dedi.

\tSalihli Mahallesindeki evlerinden ev sahibin isteğiyle çıkmak zorunda kaldıklarını belirten 7 çocuk babası Celal Göktürk, 'Depremde ev sahibinin oturduğu bina büyük hasar gördü. Biz de hafif hasarlı evden çıkarak çadırda yaşamaya başladık. Şimdi 5 çocuğum ve eşimle birlikte bu evde kışı geçireceğiz diye konuştu. 2 çocuğunu İstanbul'daki akrabalarının yanına gönderdiklerini belirten anne Gülay Göktürk ise soba ihtiyacının da karşılanmasını istedi.

\tErciş'te şu ana kadar 300 adet Mevlana Evi kurulduğunu 90 daha kurulması için çalışmaların sürdüğünü belirten Türk Kızılayı sorumlusu Halil Aksüt, 260 aileyi yaklaşık 5 günde evlere yerleştirmeyi planladıklarını söyledi. Erciş'te kalabalık nüfusa göre evlerin dağıtımının yapılacağına işaret eden Halil Aksüt, 7 nüfustan fazla olan ailelere iki ev vermeye çalışacaklarını kaydetti. 13 metrekarelik evlerde bir ailenin barınmasını sağlayacak her türlü hizmetin yeralacağını vurgulayan Aksüt, ısınmanın radyatör sobalarla yapılacağını belirtti.

\tTürk Kızılayı Erciş Sorumlusu Halil Aksüt, öğretmenler için de 90 adet konteynır kurulduğunu bildirdi. Konteynırların öğretmenlere tahsisinden sonra TOKİ tarafından yapılacak planlamaya göre ihtiyaç sahibi ailelere de konteynır hazırlanacağını bildirdi. Kış koşullarına dayanıklı, mutfağı, banyosu ve tuvaleti olan prefabrik evler, evsiz kalan vatandaşlara sıcak bir yuva olacak. Kurulacak evlerde 5 kişi barınabilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title