Haberler

Metan gazından zehirlenerek ölen işçinin ailesine '2 milyon TL' tazminat

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, 6,5 yıl önce ilaçlama yapmak için indikleri kuyuda metan gazından zehirlenerek ölen 3 kişiden biri olan işçi Osman Sarı'nın (36) eşi ve 3 kızı, mahkemenin verdiği kakar ile maddi ve manevi olarak 1 milyon 133 bin 955 TL tazminat almaya hak kazandı.

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, 6,5 yıl önce ilaçlama yapmak için indikleri kuyuda metan gazından zehirlenerek ölen 3 kişiden biri olan işçi Osman Sarı'nın (36) eşi ve 3 kızı, mahkemenin verdiği kakar ile maddi ve manevi olarak 1 milyon 133 bin 955 TL tazminat almaya hak kazandı. Mahkemenin verdiği kararın ardından miktar, faiz ve masraflar ile birlikte toplam 2 milyon 50 bin TL olarak hesaplandı.

Olay, Mayıs 2013'te Yavansu Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait kanalizasyon terfi istasyonunda meydana geldi. İlaçlama yapmak için kuyuya inen ve metan gazından zehirlenen Kuşadası Belediyesi İlaçlama Amiri Veysel Turgut (48) ile işçi Osman Sarı ve kendilerini kurtarmak isteyen itfaiye eri Uğur Apaydın (44) hayatını kaybetti. Osman Sarı'nın ailesi olaydan sonra Kuşadası 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne avukatları aracılığıyla maddi ve manevi tazminat davası açtı.

DAVA 6.5 YIL SONRA SONUÇLANDI

Olaydan sonra açılan maddi ve manevi tazminat davası geçen Pazartesi günü sonuçlandı. Mahkeme olayda hayatını kaybeden Osman Sarı'nın eşi Sezgin Sarı, kızları Açelya, Melisa ve Aleyna Sarı için kişi başı 125'er bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Sezgin Sarı için 415 bin TL, Melisa Sarı için 35 bin 985 TL ve ikiz kızlar Melisa ve Aleyna Sarı için ise kişi başı 91 bin 985 TL maddi tazminat ödenmesine karar verildi. Olay gününden itibaren faiziyle birlikte ödenecek olan maddi ve manevi tazminatlar faiz ve masraflar ile birlikte 2 milyon 50 bin TL olarak hesaplandı. Bu paranın yüzde 60'ını Kuşadası Belediyesi'nin, yüzde 40'ını ise İller Bankasının ödemesine karar verildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuşadası Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title