Haberler

Mesob'ta Başkan Geriter Tek Listeyle Yeniden Başkan Seçildi

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) 27. Olağan Genel Kurulunda tek listeyle seçime giren mevcut başkan Hasan Geriter güven tazeledi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) 27. Olağan Genel Kurulunda tek listeyle seçime giren mevcut başkan Hasan Geriter güven tazeledi.

MESOB 27. Olağan Genel Kurulu, özel bir otelde gerçekleştirildi. Divan başkanlığına Ahmet Duman'ın seçildiği genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren MESOB Başkanı Hasan Geriter, kendilerine bağlı 93 oda ve 48 bin esnaf üyesiyle Türkiye'de esnaf ve sanatkarlarının yüzde 2,5'ini temsil ettiklerini belirterek, esnafa devlet tarafından verilen kredi destelerini kimsenin birtakım bahanelerle engellememesi gerektiğini vurgulayarak, "Bankalar kara liste bahanesiyle esnafın önünü tıkıyor. Bir an önce etkin sicil affı çıkarılmalı ve esnaf bankaların keyfine bırakılmamalı. Mutlaka bankaların yeni çıkarılacak olan sicil affına uymaları sağlanmalı. Sigortalılıkta SSK'lı ve Bağ-Kur'lu ayrımlarına son verilerek tüm kesimler için sosyal güvenlikte eşitlik sağlanmalıdır. Emeklilik prim gün sayısı tüm çalışanlar ile esnaf ve sanatkar için eşit olmalıdır. Altmış günden fazla prim borcu olan Bağ-kurlu esnaf ve sanatkarımız sağlık hizmetinden yararlanamıyor. Diğer kesimlerde olduğu gibi esnaf ve sanatkar da prim borcu olsa dahi sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilmelidir. KOSGEB desteklerine esnaf ve sanatkarlar için kota ayrılmalıdır. Bu desteklerin esnaf ve sanatkarlarımız tarafından daha kolay kullanılması sağlanmalıdır. Yatırım teşvikleri genelde tacir ve sanayi işletmeleri için uygulanmaktadır. Bu teşvikler esnaf ve sanatkarı kapsayacak şekilde genişletilmelidir. Bölgesel kalkınma planlarında esnaf ve sanatkara da yer verilmelidir. Meslek odaları ile KOSGEB, kalkınma ajansı gibi destek kuruluşları birbirinden koordinasyonsuz faaliyet göstermektedir. Bu olumsuzluk kaldırılmalı, esnaf ve sanatkarın teşvik, hibe ve desteklerden faydalanması sağlanmalıdır" dedi. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Geriter yeniden seçilerek güven tazeledi.

Genel kurula Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve üyeler katıldı.

MESOB Başkanı Hasan Geriter başkanlığındaki yönetim kurulunda Halim Şener, Mehmet Akgül, Faruk Ulaş, Osman Çakar, Mustafa Kemal Alacalı, Murat Dağıstanlı, Ergün Çolak ve Tahir Memişler. Yedek üyeler Mehmet Çetin, Ali Arslan, Zekeriya Açıkgöz, Kadir Dilşeker, Cenk Vatansever, Ali Bartu, Mehmet Özçetin, Muhsin Çelik ve Ali Örs yer aldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Geriter Ahmet Duman Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title