Haberler

Meslek Lisesi Memleket Meselesi Proje Yarışması

Güncelleme:

Meslek Lisesi Memleket Meselesi Proje Yarışması ile en iyi okul-işletme işbirlikleri belirlendi.

Turgay Durak, "Projemiz okul-işletme odağına oturdu, hem okul hem işletme hem öğrenciler hem Türkiye kazançlı çıktı"

Koç Holding'in Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve Vehbi Koç Vakfı desteğiyle yürüttüğü 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi' kapsamında 5 yıldır düzenlenen proje yarışmasının 2012 sonuçları açıklandı. Mesleki eğitim ve istihdam köprüsünü güçlendiren en iyi okul-işletme işbirliklerinin belirlendiği proje yarışmasında, Türkiye'nin dört bir yanında otomotiv laboratuarları kurulmasına öncülük eden projeleri ile Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi birinci seçilerek 30 bin TL'lik büyük ödülün sahibi oldu. Turgay Durak, "Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi, tam da hedeflediğimiz gibi yarattığı etki alanıyla dalga dalga gelişiyor. Bu projenin temelinde yer alan okul-işletme işbirliklerinin artırılması hedefine yönelik projelerimiz büyük ilgi görüyor. Bu alanda en iyi modeli yaratan okullarımız geleceğe olan ümidimizi artırıyor" dedi.

Koç Holding'in Milli Eğitim Bakanlığı ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile 2006 yılından bu yana yürüttüğü, mesleki-teknik eğitimin ülke ekonomisi açısından önemi konusunda toplumun her kesiminde farkındalık yaratmayı amaçlayan Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi, her yıl düzenlenen proje yarışmalarıyla gelişmeye ve yayılmaya devam ediyor. Koç Holding'in MLMM Projesi kapsamında düzenlediği proje yarışmasında bu yıl mesleki eğitim ve istihdam köprüsünü güçlendiren en iyi okul-işletme işbirliklerine ödülleri Koç Holding'te düzenlenen basın toplantısı ile verildi. Toplantıya Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme Değerlendirme Grup Başkanı İbrahim Üzkurt ile projeye ilham veren FİAT Yetkili Servisleri, ödül sahibi okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi 30 bin TL'lik büyük ödülün sahibi oldu

MLMM Proje Yarışması'nda 30 bin TL'lik büyük ödülün sahibi, Türkiye'nin dört bir yanında otomotiv laboratuvarları kurulmasına öncülük eden projeleri ile Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi oldu. Projeyle, otomotiv endüstrisinin servis ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu yeni teknolojileri bilen teknik insan gücünü yetiştirmek hedeflendi. Bu öyküye ilham veren girişim, Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nden yıllar önce mezun olan ve bugün Fiat Yetkili Servisi olarak hizmet veren 3 arkadaşın okullarına otomotiv laboratuvarı kurmak üzere harekete geçmesi ile başladı. Başlattıkları girişim ile TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.'nin dikkatini bu konu üzerine çeken Deha Otomotiv'in sahibi Ercan Bodur, Aydın Otomotiv'in sahibi İlhan Çevik ve Akpınar Otomotiv'in sahibi Hüseyin Akpınar TOFAŞ'ın desteği ile tüm Türkiye'deki yetkili servislere dalga dalga yayılan bir projenin başlangıcına imza attılar.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nde kurulan Fiat Laboratuvarı'nın yakaladığı başarı ile İstanbul Bağcılar ve Kartal, Diyarbakır, Ankara, İzmir, Adana, Samsun, Antalya ve Bursa'da TOFAŞ ve yetkili servislerinin desteği ile 10 laboratuvar daha hazırlanarak 11 noktada eğitimin hizmetine sunuldu.

Turgay Durak, "Koç Topluluğu daima toplumun temel gereksinmelerine odaklandı"

Koç Holding CEO'su Turgay Durak, MLMM Projesi'nin hayata geçtiği günden itibaren Türkiye'de mesleki eğitim konusunda olumlu yönde bir algı değişikliği yarattığını, bu algının yıllar içerisinde öğrenciler ve işverenler açısından önemli sonuçlar doğurduğunu dile getirdi. Turgay Durak, MLMM Proje Yarışması'nın da bu sonuçların saha uygulamalarından biri olduğunu belirtti. Turgay Durak proje yarışmasının amacının mesleki teknik eğitim veren okullar ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliklerinin teşvik edilmesi; ve başarılı işbirliği örneklerinin ödüllendirilmesi yoluyla mesleki eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların yaygınlaştırılması olduğunu ifade etti.

MLMM Projesi kapsamında yıl içerisinde pek çok sonuç odaklı çalışma

yürütüldüğüne dikkat çeken Turgay Durak, MLMM Projesi Yarışması ile bireylerin kendilerini gerçekleştirebilecekleri ve işletmelerin verimliliklerinin artırılabileceği yeni bir eğitim-istihdam ilişkisi örneği oluşturulduğuna değindi. Bu örneklerden hareketle yapılan modellemenin daha gelişmiş uygulamaları teşvik ettiği belirten Durak, "Başlangıçta bursiyer ve okul odağında olan proje giderek kurumsal düzeyde işletme-okul işbirliklerine dönüşmüş durumda" dedi.

Oya Ünlü Kızıl, "Yıllardır emek verdiğimiz, tohumlarını attığımız birçok girişim bu yıl filizlendi, büyüdü"

Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Koordinatörü Oya Ünlü Kızıl, MLMM Proje Yarışmaları'nın 2011-2012 dönemi itibariyle, okul-işletme işbirliklerinin yaygınlaştırılmasını ve geliştirilmesini teşvik amacıyla okullar arasında düzenlenmeye başladığını söyledi.

Bu yıl ilk kez 'okul-işletme' ilişkisi üzerine kurgulanan yarışmaya toplamda 100 kuruluşla işbirliği geliştiren 38 meslek lisesinin katıldığını, bu projeler arasında 11'inin çeşitli yönleriyle okul/işletme işbirliğine örnek teşkil ettiği için iletişim desteği verilmek üzere seçildiğini, 1 projenin ise büyük ödüle layık görüldüğünü belirtti. MLMM Projesi'nin en büyük hedefinin meslek liselerinin itibarının artırılmasına katkıda bulunmak olduğuna değinen Oya Ünlü Kızıl, "Topluma meslek liselerinin önemini anlatmak için pek çok çalışma yürütüyoruz. Hepimizi çok heyecanlandıran ve işi mesleği, işi bilene teslim etmenin önemini anlatan yeni reklam kampanyamızla kitlelere ulaşıyoruz. Bu yıl bir diğer önemli gelişme MLMM Projesi'nde en çok fark yatan, öğrenciler üzerinde çok olumlu etkilerini gördüğümüz, okullarla işletmeler arasında yeni işbirliklerinin geliştirilmesinde de köprü olan "Meslek Lisesi Koçları" Programı'nı Özel Sektör Gönüllüleri Derneği öncülüğünde iş dünyasına devretmemiz oldu" dedi.

MLMM Proje Yarışması'nda ilk 11'e giren okullar

1. Şişli EML / Fiat Otomotiv Laboratuvarı (Büyük ödülü kazanan proje)

2. Adana Motor EML / Otomotiv Sektörüne Yönelik Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Projesi

3. Aydın Didim Otelcilik TML / Benim de Bir İşim Olsun!

4. Eskişehir Atatürk EML / Yüksek Hızlı Tren Makinistleri

5. İzmir Konak Çınarlı EML / Seramik, Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı

6. Ankara Gazi EML/ TürkTraktör Tarım Makineleri Laboratuvarı Projesi

7. Batman Teknik ve EML / İklimlendirme Alanında İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamaları

8. Denizli İMKB KTML / Animatörler İş Başında!

9. İstanbul Kartal Samandıra EML / Endüstriyel Kontrol ve Otomasyon Laboratuvarı

10. İzmir Bornova Mimar Sinan EML / Renault MAİS Teknik Eğitim Projesi ve İstihdam Yönlendirme Projesi

11. Yozgat TML / Paylaşalım Büyüyelim

Kaynak: Bültenler / Güncel

Turgay Durak Türkiye Şişli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title