Haberler

Meşhur kebapçıyı dolandıran sanıkların cezası belli oldu

Güncelleme:

Bursa'da 156 yıllık kebapçı işletmesini dolandırdıkları iddiasıyla yargılanan 12 sanığa 3 yıl 9 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Sanıkların toplamda 5 milyon liradan fazla zarara uğrattığı belirtiliyor.

Meşhur kebapçıyı dolandıran sanıkların cezası belli oldu

BURSA - Bursa'da 156 yıldır faaliyet gösteren kebapçı işletmesini, yaklaşık 5 yılda 5 milyon liradan fazla zarara uğrattıkları iddiasıyla yargılanan 12 sanığa, 3 yıl 9 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Bursa'nın ünlü kebapçısında yaşanan dolandırıcılık olayının duruşması bugün görüldü. Bursa 36. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada firma adına katılan 4. kuşak temsilcisi Oğuzhan İskenderoğlu şikayetlerinin devam ettiğini belirtti.

3 yıl 9 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezaları verildi

Duruşmaya katılan avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık İrfan Y., Mehmet K., Fuat A. ve Orhan K.'yi "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçunu birden fazla kez işledikleri gerekçesiyle 6 yıl 3'er ay hapis ve 45 biner lira adli para cezası, Ercan Ç., Göksel G., Kadir K., Mahmut Esat Ç., Mustafa K. ve Özgür G.'yi de aynı suçtan 5'er yıl hapis ve 30 biner lira adli para cezasına çarptırdı. Sanıklar Emel Ç. ile İsmail Y. hakkında da "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçunu birden fazla kez işledikleri gerekçesiyle 3 yıl 9 ay hapis ve 22 bin 500'er lira para cezasına hükmetti. Ayrıca hakim, bazı sanıklar için yurt dışına çıkış yasağı konulmasına hükmetti.

"Türk adaletine güvenim sonsuz"

Manevi zararın maddi zarardan çok daha fazla olduğunu ifade eden Oğuzhan İskenderoğlu, "Rakamlar konuşuluyor, bir de bunun manevi tarafı var. Biz 156 yıllık bir işletmeyiz. Burada dururken, şu konuşmayı yaparken bile utandığımı bilmenizi istiyorum çünkü bu işletme benim değil. Babamın da değil, babamın babasının, dedesinin, büyükbabasının. Burada bu durumda olmak ve bu böyle bir sebepten dolayı kamera karşısında olmak çok üzücü bir şey. Demek istediğim inşallah adalet yerini bulur. Fazla da yorum yapmak istemiyorum çünkü devam eden süreç var. Türk adaletine, hukukuna güvenimiz sonsuz" şeklinde konuştu.

"Biz paranın peşinde değiliz, umurumuzda bile değil"

Süreci avukatları ile değerlendireceğini belirten İskenderoğlu, "Önümüze bakmaktan başka çaremiz yok. Önümüze bakacağız. İşimizi yapmaya, daha iyi yapmaya devam edeceğiz. En önemli olay o. Rakamlar konuşuluyor. Biz paranın peşinde falan hiç değiliz, umurumuzda bile değil. Önemli olan adaletin yerini bulması çünkü paradan daha kıymetli bir şey var o da zaman. Bu yapılan hırsızlık süreci bizi çok geriye itmiş. Önemli olan o kaybedilen zamanın, o haksızlığın yerini bulması" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bursa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title