Haberler

Mersin Musa Eroğlu Sevgi Parkı ve Heykeli Açıldı

Memleketi Mersin'in Mut İlçesi'nde, otoriterler tarafından 'Günümüzün Karacaoğlan'ı olarak adlandırılan Türk Halk Müziği'nin usta yorumcusu Musa Eroğlu'nun adının verildiği parkı ve heykeli düzenlenen törenle açıldı.

Memleketi Mersin'in Mut İlçesi'nde, otoriterler tarafından 'Günümüzün Karacaoğlan'ı olarak adlandırılan Türk Halk Müziği'nin usta yorumcusu Musa Eroğlu'nun adının verildiği parkı ve heykeli düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Gülnar Belediye Başkanı MHP'li Ahmet Günel, Mut Belediye Başkanı MHP'li Nebi Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Milletvekili Baki Şimşek, Mut İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılışında konuşan Mut Belediye Başkanı Yılmaz, göreve geldiklerinden bu yana parkın eksikliklerinin tamamlayarak açılışını yapmak için çalıştıklarını belirterek, "İçinde bulunduğumuz dönem olaylarla, şehitlerle, kanla, korku imparatorluğu kurulmaya çalışılan bir dönemle, geçmişte olduğu gibi bu ülkenin geleceğine bir nebze su serpmek için Musa Eroğlu Sevgi Parkı adının koyarak bütün dünyaya, bütün ülkeye sevgiyi, barış ve kardeşliği yaymak istiyoruz. Buraya katılan bu kardeşliğe ben de varım diyen insanlara teşekkür ediyorum.

Musa Eroğlu, halk müziğine emek vermiş, sevgi mesajları vermiş bir büyüğümüzdür. Tüm ülkede sevildiği gibi bu ilçenin bağrından çıkan ve ülke geneline hizmet eden amacı uğrunda sevgi ve barış niteliği taşıyan bu hocamızı onurlandırmakta bize düştü. Yaşayan Karacaoğlan'a saygı duyuyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da birlik ve dirlik ruhun geliştirerek bir parkın açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, "Çağın Karacaoğlan'ı dediğimiz Musa Eroğlu hocamız bir Mersinli olarak, bir Mutlu olarak her zaman gurur duyacağımız bir şahsiyettir. Onun birleştirici gücünü, onun Türk milletinin genetiğinde gelen her zaman bir ve bütün olmaya yönelik öğretilerini hepimiz şiar edinmek durumundayız" diye konuştu.

Musa Eroğlu yaptığı kısa konuşmada insanların buraya yürekleriyle geldiklerini, yürekleriyle oturduklarını, lazım olanın sevgi, barış ve dostluk olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, Kaymakam Akyüz ve Vali Yardımcısı Süleyman Deniz'in yaptığı konuşmaların ardından, Musa Eroğlu Sevgi Parkı, Musa Eroğlu heykeli ve parkta bulunan Kuvayı Milliye Anıtı'nın açılışı yapıldı.

Halkoyunları ekibinin gösterisinin ardından Musa Eroğlu, Güler Duman, Latif Doğan, Mustafa Özarslan, Yüksel Didikoğlu, Savai Korkmaz ve Özgür Şahinsoy'un sahnede birlikte verdikleri konserle açılış töreni sona erdi.

Eroğlu, heykelinin Konya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mutluhan Taş koordinatörlüğünde heykeltıraşlar Mehmet Aksoy ve Salim Kaptanoğlu tarafından yapıldığı bildirildi. Heykelin kaidesine yazılacak yazının ise ilçede okullar arası yapılacak bir yarışmayla belirleneceği kaydedildi.

Açılışı yapılan Musa Eroğlu Sevgi Parkı'nda; Musa Eroğlu'nun heykelinin yanı sıra Kuvayı Milliye Anıtı, futbol, voleybol, basketbol sahası, oyun grupları, dinlenme alanları ve kafeterya bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Karacaoğlan Mut Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
title