Haberler

MERSİN Dünya Tiyatrolar Günü'nde down sendromlu Mehmet Ali'ye özel oyun

Güncelleme:

Dünya Tiyatrolar Günü'nde down sendromlu Mehmet Ali'ye özel oyunMERSİN'in Erdemli ilçesinde tiyatrocular, Dünya Tiyatrolar Günü'nde çevresinde 'Başkan' olarak bilinen down sendromlu Mehmet Ali Şavk'a özel oyun sergileyerek perdeyi araladı.

Dünya Tiyatrolar Günü'nde down sendromlu Mehmet Ali'ye özel oyun

MERSİN'in Erdemli ilçesinde tiyatrocular, Dünya Tiyatrolar Günü'nde çevresinde 'Başkan' olarak bilinen down sendromlu Mehmet Ali Şavk'a özel oyun sergileyerek perdeyi araladı. Tiyatro oyunu, internet üzerinden de online olarak sanatseverlerle buluşturuldu.

Erdemli Belediyesi tiyatro ekibi, aylar sonra oynadıkları ilk oyunla yüzleri güldürse de, yaptıkları çalışmayla yürekleri ısıttı. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile el ele veren oyuncular, down sendromlulara dikkat çekti. Emre Karapınar'ın yazdığı ve özellikle üniversite öğrencilerinin kaldığı evleri konu alan, 2 perdelik 'Yatırlı Günler? oyunu sahnelendi. Oğuzhan Yılmaz'ın yönettiği oyun, Dünya Tiyatrolar Günü'nde pandemi kuralları çerçevesinde, internet üzerinden online yayınlandı. Oyun, Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda ise sadece down sendromlu Mehmet Ali Şavk'a özel olarak sergilendi.

İki perdelik oyunun sonunda Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Dünya Tiyatro Günü dolayısı ile oyuncuların gününü kutladı. Başkan Tollu, down sendromlu Şavk'a da tiyatroya gösterdiği özel ilgiden dolayı, çiçek verdi. Başkan Tollu, sahnede kültür sanat için toz yutan tiyatrocuların Dünya Tiyatrolar Günü'nü tebrik ettiğini belirterek, "Kentimizde yerleşik nüfus 144 bin insanımızın huzuru, mutluluğu ve hayatını en güzel şekilde idame ettirmesi, bizlerin asli görevidir. Down sendromlu kardeşlerimizin de sanatsal faaliyetlerin içinde yer alması ve hoşça zaman geçirmeleri adına Dünya Tiyatrolar Günü dolayısı ile arkadaşlarımız, 'Yatırlı günler' adıyla oyun sahneledi. Oyuncularımız pandemi nedeni ile oyunlarını internet üzerinden, online yaptı. Her kesimin bunu online izleme şansı olmayabilir ancak ne kadar kişiye ulaşırsak bizim için önemli. Atatürk, 'Sanatsız toplumların hayat damarları kurumuş' diyor. Biz, Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi olarak, özellikle pandemi döneminde tabi yüz yüze bir takım faaliyetler icra edemiyoruz ama online şekilde, arkadaşlarımız sanatsal faaliyetlerini icra ediyorlar" dedi.

'GÜZELLİKLERİ BİRLİKTE İCRA EDECEĞİZ'

Erdemli'nin bir kültür, sanat şehri olması adına ciddi gayretler içinde olduklarını ifade eden Başkan Tollu, "İnşallah güzel günlerde, bu koronasız günlerde, Erdemlimizin kültür ve sanat şehri olması adına elimizden gelen her türlü gayreti sarf edeceğiz. İnsanlarımızla yüz yüze, gönül gönüle, gönül birliği içerisinde bir takım güzellikleri birlikte icra edeceğiz" diye konuştu.

Mutluluğu gözlerinden okunan ve oyuncuların oyunu çok güzel oynadıklarını ifade eden down sendromlu Mehmet Ali Şavk ise "Program çok güzel oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

400 kişilik salonu sadece bir izleyici için hazırlayan Başkan Tollu ve genç tiyatrocular günün baş konuğunu alkışlarla karşılayıp çiçeklerle uğurladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Tiyatrolar Günü Erdemli Belediyesi Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title