Haberler

Mersin'de Toplu Taşımada Sivil Trafik Polisi Dönemi

Mersin'de toplu taşımada sivil trafik polisi dönemiMERSİN'de, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen toplu taşıma araçlarında sivil denetim dönemi başladı.

Mersin'de toplu taşımada sivil trafik polisi dönemi

MERSİN'de, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen toplu taşıma araçlarında sivil denetim dönemi başladı.

Trafik polislerinden kurulan 5 kişilik sivil ekip, müşteri gibi toplu taşıma araçlarına binerek sürücü hatalarını kaydetti. Durak dışı yolcu indirip bindirme, seyir halinde telefonla konuşma ve kırmızı ışık ihlali gibi sürücü hatalarını yazan sivil ekip, aracı Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Akkent Mahallesi Polisevi önünde kurulan trafik denetleme alanında durdurdu. Minibüsten içeri giren komiser Deniz Ünsal, meraklı bakışlarla ne olduğunu anlamaya çalışan yolculara durumu izah etti. Sürücülerin kural ihlalleri ile tutum ve davranışlarını denetlemek, yol kullanıcılarını seyahat sonrasında bilgilendirmek, trafik kuralları hakkında farkındalık yaratmak amacıyla sivil trafik polisi görevlerinin araçlarda düzenli olarak görev yapacağını anlatan Ünsal, hata yapan sürücülere cezai işlem uygularken, hatasız seyreden şoförlere ise gömlek hediye etti. Şoförlerin şaşkınlıkları yüzlerinden okunurken, vatandaşlar da denetimden dolayı ekiplere teşekkür etti. Amaçlarının ceza yazmak değil, farkındalık yaratmak olduğunu kaydeden Ünsal, seyir halinde hiç hata yapmayan İzzet Tan'a hediye verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Ünsal Akkent Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title