Haberler

Mersin'de Yumurtadan Çıkan Kaplumbağa Yavruları Denizle Buluştu

Güncelleme:

MERSİN'in Erdemli ilçesi Alata Sahili'nde yuva yapan caretta caretta ile chelonia mydas türü deniz kaplumbağalarının bıraktığı yumurtalardan çıkan yavrular, denizle buluştu.

MERSİN'in Erdemli ilçesi Alata Sahili'nde yuva yapan caretta caretta ile chelonia mydas türü deniz kaplumbağalarının bıraktığı yumurtalardan çıkan yavrular, denizle buluştu.

Caretta caretta ile chelonia mydas türü deniz kaplumbağalarının en önemli üreme merkezleri arasında yer alan Mersin'de; yumurtalardan çıkan yavrular, Alata Sahili'nde deniz ile buluşmaya başladı. Bu yolculuğu, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da takip etti. 200 bin yavrunun deniz ile buluşmasını beklediklerini belirten Vali Pehlivan, "Yuvalarından çıkan minik kaplumbağalar, denize doğru koşar adımlar ile doğal yaşama ilerledi. Dünya üzerinde 8 ayrı deniz kaplumbağası türü var. Bunun 5 tanesi Akdeniz sahilinde bulunurken, 2 tür olan chelonia mydas ve caretta caretta, Mersin sahilinde yer alıyor. Kentimizde 4 ayrı noktada yumurtlama ve yuvalama merkezi bulunuyor. Buralar, koruma ve sit sahalarıdır. Kaplumbağalar, buralara geliyor ve yumurtlamalarını yapıyor. Anamur, Silifke, Alata ve Akdeniz Kazanlı sahilinde bu yumurtlama merkezleri var. Yılda 200 bin yavru kaplumbağa, bu yuvalardan çıkıyor ve Akdeniz'e doğru yol alıyor" dedi.

'SAHİLLERİMİZDE IŞIKLANDIRMA YAPTIRMIYORUZ'

Deniz kaplumbağalarının sağlığı ve güvenliği için sahillere ışıklandırmalar yaptırmadıklarını anlatan Vali Pehlivan, "Yavru deniz kaplumbağalarının gece saatinde ay ışığının aydınlığı ile denizle buluşmasına şahitlik yaptık. Kaplumbağalarımızın sağlığı ve güvenliği için sahillerimizde ışıklandırmalar yaptırmıyoruz. Bu kaplumbağalarımız koruma altında olduğu için; bizler de sorumluluklarımızı ilgili kurumlarımız ile yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaplumbağa Mersin Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title