Haberler

Mersin'de Çevrecilerden Tkk'ya Tepki

'nükleer Santral İstemiyoruz' pankartı açarak Mersin Valiliği önünde toplanan Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyesi yaklaşık 50 kişi, 'Nükleer santral istemiyoruz', 'Nükleere inat yaşasın hayat', 'AKP elini Akkuyu'dan çek', 'Mersin Çernobil olmayacak' sloganları attı.

'nükleer Santral İstemiyoruz' pankartı açarak Mersin Valiliği önünde toplanan Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyesi yaklaşık 50 kişi, 'Nükleer santral istemiyoruz', 'Nükleere inat yaşasın hayat', 'AKP elini Akkuyu'dan çek', 'Mersin Çernobil olmayacak' sloganları attı.

Grup adına bir açıklama yapan Mersin NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan, Mersin Valiliği Toprak Koruma Kurulu'nun Akkuyu Nükleer Güç Santrali şirketine tahsis ettiği araziye itirazlarının olduğunu söyledi. Mersin Valiliği'nin Akkuyu NGS'ye yaşam merkezi inşaatı için 1'nci derece tarım özelliği olan 35 hektarlık arazi tahsis ettiğini ve tahsis kararını Mersin halkından gizlediğini öne süren Aslan, Arazi tahsis kararı ile ilgili bilgi edinmek için Mersin NKP 18 Mart 2014 tarihinde Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde valiliğe yazı yazmasına rağmen, Valilik alınan kararı ve tahsis edilen arazi ile ilgili bilgiyi kasıtlı olarak vermemiştir. Mersin Valiliği, arazi tahsis kararını Mersin Valiliği Toprak Koruma Kurulu vermesine rağmen, NKP tarafından verilen dilekçedeki sorulara cevap vermemek için, dilekçenin bakanlığa iletildiği cevabını göndermiştir. Valiliğin bu tutumu vebal altındadır diye konuştu.

Kararın daha rahat verilmesi için TKK'dan Mersin Ziraat Odası'nın çıkartılarak yerine Mersin Ticaret Borsası'nın atandığını da ileri süren Aslan şunları söyledi

TKK kararından önce kurulda yıllarca görev yapan ve Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı olan Mersin Ziraat Odasını neden kuruldan çıkartıp yerine konusu itibarı ile uzman olmayan Mersin Ticaret Borsası'nı atadınız TKK'da, özellikle uzmanlık alanı toprak koruma olan Mersin Ziraat Mühendisleri Odası, TEMA, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Ziraat Odası'nın imzası olmadan karar aldırmak etik midir Akkuyu Nükleer Santral ile ilgili ÇED Raporu alınmadan TKK hangi yasa ve yönetmenliğe göre karar almıştır. 1'nci derece tarım arazisi olan alanın, inşaat yapmak için alınan tahsis kararını Toprak Koruma Kanunu'nda belirtilen hangi bilimsel yönteme göre alınmıştır. Bu sorularımızın cevabını en kısa sürede Mersin Valiliği'nden bekliyoruz. Mersin Valiliği TKK kararını hukuksuz, antidemokratik ve Mersin halkının iradesine saygısızlık olarak buluyor ve karara itiraz ediyoruz. Kararın derhal iptal edilmesini talep ediyoruz.

Aslan'ın konuşmasının ardından itiraz dilekçelerini imzalayan NKP üyeleri, Mersin Valiliği'ne verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Ticaret Borsası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title