Haberler

Mersin'de Ahmet Atakan Anması

Hatay'da Gezi Parkı gösterileri sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan, ölümünün birinci yıl dönümünde Mersin'de anıldı.

Hatay'da Gezi Parkı gösterileri sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan, ölümünün birinci yıl dönümünde Mersin'de anıldı.

Anma için Halkevi, Öğrenci Kolektifi ve Liseli Genç Umutlar'dan oluşan yaklaşık 20 kişi, Özgür çocuk parkında bir araya geldi. Burada, 'Ahmet'e sözümüz, hayallerini satmayacağız, ülkesini kurtaracağız' pankartı açan grup ' Ahmet Atakan onurumuzdur', ' Ahmet'in katili AKP'nin polisi', 'Hırsız, katil, işbirlikçi Erdoğan', ' Ahmet Atakan ölümsüzdür' sloganları atarak İstiklal Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne kadar yürüdü. Burada bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, Halkevi üyesi Ayşegül Başer, yaptığı konuşmasında Ahmet Atakan'ın, Antakya Armutlu'da 9 Eylül gecesi başına gaz fişeğinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, "Katillerden hesap soran Ahmet'e söz verdiğimiz gibi hayalini satmayanların ülkesini kurana kadar direneceğiz. Bu ölümlerin hesabı sorulana, katliamların rantın iktidarı yıkılana kadar uyumayacağız, direneceğiz. Bütün kaybettiğimiz kardeşlerimize sözümü olsun" dedi.

Açıklamanın ardından grup, Halkevi Mersin Şubesi'ni gezerek Ahmet Atakan ile ilgili bir sinevizyon gösterisini izledi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Atakan Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title