Haberler

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Yolu'nu Genişletti ve Yeniledi

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus-Çamlıyayla Yolu'nu genişletme ve yenileme projesi tamamlandıktan sonra yerinde inceledi. Yol, 2 bin 150 metre uzunluğunda ve her iki şeritte de bisiklet yolu bulunuyor. Başkan Seçer, çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu vatandaşların hizmetine sundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından genişletme ve yenileme projesi tamamlanan Tarsus- Çamlıyayla Yolu'nu yerinde inceledi. Seçer, " Tarsus'un ilk 35 metrelik yeni açtığımız bulvarındayız. 2 bin 150 metre uzunluğunda. Her 2 şeritte de bisiklet yolu var. 3 şeritli, her bir gidiş-geliş olmak üzere yoldan oluşuyor. Tarsus'umuza hayırlı olsun" dedi.

Başkan Seçer, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan Tarsus- Çamlıyayla Yolu Genişletme ve Yenileme Projesi'ni yerinde inceleyerek yeni yolda araç kullandı. Başkan Seçer'e incelemesinde, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Ünzile Kuru, Ali Uyan, Ali Boltaç ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti.

Seçer'e, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Suat Bağrıaçık tarafından da bilgi verildi. Yolda araç kullanan Seçer, şunları söyledi:

"Tarsus'un ilk 35 metrelik yeni açtığımız bulvarındayız. 2 bin 150 metre uzunluğunda. Bunu açmak bize nasip oldu. Burası Atatürk Mahallesi ve Çamlıyayla Yolu. Daha önce çok dar bir yoldu. Çok da yoğun kazaların olduğu bir yerdi. Gördüğünüz gibi her 2 şeritte de bisiklet yolu var. 3 şeritli, her bir gidiş-geliş olmak üzere yoldan oluşuyor. Tarsus'umuza hayırlı olsun."

Büyükşehir ekipleri, Tarsus'un kuzeyinde yer alan ve yeni konutlaşmanın hızla sürdüğü Atatürk Mahallesi'nin de sınırını oluşturan Turalı Kavşak ile Gazi Paşa Bulvarı Kavşağı arasında kalan kısımda çalışma başlatmıştı. 2 bin 150 metre uzunluğundaki kısımda bir süredir yol genişletme ve yenileme çalışması yapan ekipler, faaliyetlerini tamamlayarak yolu vatandaşların hizmetine sundu. Ekipler, ortalama 6 metre genişliğinde olan Tarsus-Çamlıyayla Karayolu'nun başlangıç noktası konumundaki yolu genişleterek 35 metreye çıkardı. Yapılan çalışmalar sayesinde yol, gidiş-geliş 3 şerit olarak hizmete sunuldu. Çalışma kapsamında ayrıca, özel gereksinimli vatandaşların kullanımına uygun kaldırım ve trafiğe açılan 2 bin 150 metrelik yolun bin 700 metrelik kısmında çift taraflı bisiklet yolu da yapıldı. Tarsus'un yeni yerleşim bölgesi olan Atatürk Mahallesi'nin sınırını oluşturan, Tarsus Üniversitesi'ne gidiş yolu olarak da kullanılan yolun kaymaması için onlarca metre uzunluğunda taş duvar örme işlemi de ekipler tarafından tamamlanarak yol güvenliği sağlanmış oldu.

BAŞKAN SEÇER, YARENLİK ALANI'NDA ESNAFLA BULUŞTU

Başkan Seçer, hafta sonu ziyaretleri kapsamında, yol incelemesi öncesinde Tarsus Yarenlik Alanı'nda esnaf ziyareti yapıp vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Seçer'e Yarenlik Alanı gezisinde ise CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Ünzile Kuru, Ali Uyan ile Ali Boltaç ve Tarsus Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın eşlik etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Seçer Çamlıyayla Tarsus Mersin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title