Haberler

'Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'ne İlk Ödül Sivilay'dan

BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, ilk ödülünü SİVİLAY'dan aldı.

Bursa Sivil Toplum Derneği'nin (SİVİLAY) 'Geleneksel Bursa Kent Ödülleri', Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Bursa'nın tarihi ve kültürel mirasını gün yüzüne çıkaran çalışmalarıyla dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'müze kent Bursa' hedefi doğrultusunda Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'ni bir yaşam alanı olarak kente kazandırdığından dolayı plaketle ödüllendirildi. Ödülünü Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez'in elinden alan Başkan Altepe, "Örnek şehirde örnek çalışmalar hayata geçiriliyor. SİVİLAY'ın Bursa'ya çok güzel katkıları oluyor. Kent kültürü konusunda dünyaya örnek olan Bursa, diğer kentleri de kendisine imrendiriyor. Bursa, kıskanılmaya devam edecek ve her zaman gündemde Bursa olacak" diye konuştu.

Saraç'tan Altepe'ye teşekkür

Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Bursa'ya Fabrika-i Hümayun'u kazandıran dünyaca ünlü modacı Faruk Saraç da ödülünü, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker ile Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala'dan aldı. Fabrika-i Hümayun'u kendisine vererek moda sektörünün gelişmesine destek olan Başkan Altepe'ye teşekkür eden Saraç, "Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin desteğiyle Bursa ve Türkiye önemli bir eser kazandı" dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala da Bursa'nın Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla daha da kalkındığını belirtti. Törende ayrıca, Bursa Kent Konseyi ve BUFSAD işbirliğiyle Türkiye'de ilk kez Bursa'da hayata geçirilen 'Bursa Fotofest' adına da BUFSAD Başkanı Utku Kaynar'a ödül verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Faruk Saraç Merinos Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title