Haberler

Merdivenler renkleniyor EDİRNE

Merdivenler renkleniyor EDİRNE

Merdivenler renkleniyor - EDİRNE

Edirne'de merdivenler renkleniyor

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak ve CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil, Edirne'de vatandaşlarla merdiven boyadı

EDİRNE (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Edirne'de vatandaşlarla merdiven boyadı.

Öztrak ve Tamaylıgil, Fatih Mahallesi İbrahim Ay Caddesi 3 Sokak'taki 30 merdiveni vatandaşlarla gökkuşağı renklerine boyarken, CHP Edirne milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli ile Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de boyama etkinliğine katıldı.

Öztrak, burada yaptığı açıklamada, boyama eyleminin insanların özgürleşmesinin simgesi olduğunu söyledi. İnsanların bulundukları ve yaşadıkları yerlere ilişkin tercihlerini boyama yaparak gösterdiğini belirten Öztrak, "Biz de bugün burada boyama eylemine katıldık. Gerçekten son derece güzel oldu. İnşallah bu çevrede yaşayanlar da bu merdiveni beğenirler" diye konuştu.

Tamaylıgil de çocukluk yıllarında boya yaptığını söyledi. Renklerle beraber duygu ve düşüncelerin paylaşıldığını vurgulayan Tamaylıgil, şöyle devam etti:

"O renklerin coşkusunda, içinizdeki dünyayla dış dünyaya vuruşundaki o güzel nüansı yakalama imkanı olur. Ben bu merdiven boyama eylemi ve etkinliğini anlamlı buluyorum. Burada gökkuşağı renkleri var. Gökkuşağı, bir toplumun tüm zenginliklerini sergiler. Renk birlikteliği gerçekten özgürlüğü, barışı, kardeşliği, dostluğu ve sevgiyi anlatıyor. Bunlar maalesef bugünün dünyasında kaybolan ve herkesin ihtiyacı olan değerler. Tek renk olan gözyaşının dökülmemesi için dua ediyorum. Renkler ortak bir dil oluşturuyor. Ne bizde ne de bizim çevremizde yaşanan olaylarda gözyaşlarının devam etmemesini diliyorum."

Başkan Sedefçi ise Edirne'de ikinci kez merdiven boyama etkinliği yaptıklarını ifade etti. Edirne halkının boyama etkinliğini sahiplenmesinin büyük kazanç olduğunu aktaran Sedefçi, "Bu renklerin, insanların mutluluğunun, heyecanının ve güzelliğinin, barışa olan özleminin simgesi olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin tek dileği, özgürlüklerin daha da çoğalması, insanlara saygının çoğalması. Biz de bu amaçla parti büyüklerimin de eşliğinde Edirne'de bu etkinliği yapmış oluyoruz. En büyük güzellik halkın da katılması. Biz buraya sembolik olarak katıldık" şeklinde konuştu.

Öztrak ve Tamaylıgil, CHP Edirne İl Başkanlığı'nı ve makamında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Bihlun Tamaylıgil Hamdi Sedefçi Faik Öztrak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title