Haberler

Mehmet Akif Şiirleri ile Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Şiir Topluluğu tarafından "Mehmet Akif Ersoy" konulu şiir dinletisi sunuldu.

Mehmet Akif'in ölümünün 75. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda Makü şiir topluluğu öğrencileri tarafından Akif şiirleri seslendirildi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen şiir dinletisine Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Rektör Mustafa Saatcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Gökçe, MAKÜ Anasınıfı öğrencileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Yaklaşık iki saat süren şiir dinletisinde Rektör Mustafa Saatcı "14 Asır Evvel yine böyle bir geceydi", Başkan Akkaya "Âtiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak" , Vali Süleyman Tapsız ise "Zulmü Alkışlayamam zalimi asla sevemem" isimli şiirleri okudular.

Öğrencilere hitap eden Burdur Valisi Süleyman Tapsız salonun boş olmasının kendisini üzdüğünü bildirdi. Tapsız öğrencilerin bu tür programlara ilgi göstermesi gerektiğini kaydetti.

Tapsız "Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi mezunu olmanın gururunu taşıyacaksınız. Onun için herkesten daha fazla şiirlerini, fikirlerini anlamak için çok çalışmalı özel bir gayret sarfetmelisiniz." Dedi.

Programın sonunda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ana sınıfı öğrencileri ile Şiir Topluluğu öğrencileri birlikte İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Süleyman Tapsız Akif Ersoy Burdur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title