Haberler

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kutlandı

Güncelleme:

Van, Hakkari ile Muş'ta, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programlarla kutlandı.

Van, Hakkari ile Muş'ta, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programlarla kutlandı.

Van Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenen anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından katılımcılar, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu klibi izledi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, burada yaptığı konuşmada, Türk devletinin ve milletinin, 100 yıl önce dönemin bütün güçlü devletleriyle mücadele ettiğini hatırlattı.

Devletin imkanlarının, bugünkü Ukrayna gibi olmadığını ifade eden Bilmez, şöyle konuştu:

"Uzun bir savaşın sonucunda yorgun düşmüştü ve Şerif Hüseyin gibi Batı ile iş birliği konumunda olan Arabistan hayaliyle bizi içerden parçalamaya çalışan kişilerin varlığı ise ayrı bir sıkıntıydı. İşte böyle bir ortamda milletimiz el ele vererek ülkesini hem düşmanlardan temizledi hem de birliğini, beraberliğini pekiştirdi. İşte İstiklal Marşı bunun zaferidir. Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' demiştir. Aynı ruhla hem devletimizin hem milletimizin hem de Cumhuriyet değerlerimizin etrafında sonsuza dek kenetlenmeliyiz. O gün bu Cumhuriyet olmasaydı, Suriye'ye, Irak'a, Libya'ya ve Afganistan'a bakın da toplumların sonlarının nereye vardığını bir kez daha düşünün."

Vali Bilmez, İstiklal Marşı'nın kabulünü konuşurken, Cumhuriyet değerlerinin de ne anlam ifade ettiğinin her zamankinden daha fazla düşünülmesi ve daha çok sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona eren programa, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili İhsan Emre Aydın, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, vali yardımcıları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hakkari

Hakkari'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Lisesi'nin organize ettiği program, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, video gösterimi yapıldı, öğretmen ile öğrenciler "İstiklal Marşı'nın Kabulü" adlı tiyatro ve gölge oyununu sergiledi.

İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali ve Belediye Başkanvekili İdris Akbıyık ödül verdi.

Programa, vali yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Öğrenci, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, AK Parti İl Başkanvekili Naif Karaman, CHP İl Başkanı Nazım Demir, İYİ Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, STK temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Muş

Muş Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Yardımcısı Hasan Taş, programda yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'ne büyük gururla katıldıklarını belirterek, "İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı yıllarında büyük sıkıntılar çeken milletimizin, vatanını kurtarmak yolunda kararlı direnişin ve milli mücadelenin sembolü olmuştur." dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı programda, öğrenciler şiir okudu, oratoryo gösterisi yapıldı.

Programa, Belediye Başkanvekili Muhterem Bozkurt, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Ali Bayar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Avcı, CHP İl Başkanı İsmail Adanur, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Hakkari Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title