Haberler

Mehmet Akif Ersoy İnegöl'de Anıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Gaziosmanpaşa İlk ve Ortaokulu ile İnegöl Belediyesi iş birliğiyle İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Gaziosmanpaşa İlk ve Ortaokulu ile İnegöl Belediyesi iş birliğiyle İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

FEM Dershanesi Çok Amaçlı Salonu'nda yapılan programda öğrenciler arasında 6 kategoride yapılan İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuma yarışmasında dereceye giren 18 öğrenciye ödülleri verildi. 11 yaşındaki otistik öğrenci Ahmet Gültekin'in İstiklal Marşının 10 kıtasını da ezbere okuması izleyenleri duygulandırdı.

Gaziosmanpaşa İlk ve Ortaokulu Müdürü Hakan Çevik, "Milletleri millet yapan en önemli değerler, birlik, beraberlik, dil, inanç, vatan, namus, şeref, bayrak, ideal, tarih gibi insani hasletlerdir. Büyük devlet ve millet olmanın göstergelerinden biri de tarihte yaşanan olayları ve insanlarımızı hayırla yad etmektir. Tarih, sadece mazi değil, aynı zamanda yaşadığımız süreçtir. Dolayısıyla ortak hafızalarımızı tazeleyerek, ibret ve örnekler alarak geleceğimizi en ideal şekilde oluşturma gayretinde olmalıyız. Millet olarak her yönden kendimizi ilerletme yolunda azmettiğimiz, birlik ve kardeşliğimizi pekiştirmeye çabaladığımız bu süreçte, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif'i anmak ve anlamak önemli bir imkan olarak görülmelidir" diye konuştu.

Öğrencilere ödüllerini takdim eden Kaymakam Aziz İnci, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Mehmet Akif, Türk milletine mal olmuş, milli şairimizdir, İstiklal şairimizdir. Onu böyle 1-2 saatlik programlarla hatta kitaplarla bile anlatmak mümkün değildir. Mehmet Akif, minarelerdeki ezan, göklerdeki bayrak kadar Türk milletinin sevgisine mazhar olmuş bir şairdir. O sadece şair değildir, bir halk kahramanıdır" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Gaziosmanpaşa İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title