Haberler

Mehmet Ağar Yeniden Cezaevine Girecek

Güncelleme:

Faili meçhul davasının 1 numaralı şüphelisi olan Eski Emniyet Genel Müdürü Ağar, iddianamenin kabul edilmesiyle denetimli serbestlik hakkını kaybetti.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Altındağ Nüfus Müdürü Macit Baskın öldürülmesiyle ilgili iddianameyi kabul etti. İddianamenin bir numaralı şüphelisi olan dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, böylece yararlanmakta olduğu denetimli serbestlik hakkını da kaybetti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın'ın 1993'te öldürülmesine ilişkin 12 kişi hakkında hazırladığı iddianame Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, o dönem dairede görev yapan Korkut Eken ile eski Özel Harekat Polisleri Ayhan Çarkın, Ziya Bandırmalıoğlu, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Seyfettin Lap, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Uğur Şahin ve Alper Tekdemir 'şüpheli' olarak yer aldı. Şüpheliler hakkında "cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek, adam öldürmeye iştirak" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmaları istendi.

AĞAR'IN HER EYLEMDEN HABERİ VARDI

İddianamede, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın, "Güneydoğu'daki terörle mücadelede rol almak ve yeni personeli eğitmek için Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda oluşturulan grubun, sonradan Ankara'da bazı infazlar gerçekleştirdiği ve Ağar'ın her eylemden haberi olduğunu beyan ettiği" belirtildi. Çarkın, Abdulmecit Baskın'ın 1993'te, sanıklardan Ahmet Akça tarafından öldürüldüğünü iddia etti. O arada Ankara'da bazı kamu görevlileri ile sivillerin infaz edildiğini ve bunlara kendisinin de tanık olduğunu söyleyen Çarkın, bu sırada İbrahim Şahin'in kendisine bir listeden bahsederek "Bu listede bölücü örgütlere yardım ve yataklık yapan iş adamları ve bürokratlar var. Mücadele için bertaraf edilmeleri gerek. Bu devletin bir kararı" dediğini anlattı.

Bu konuşmaların, Özel Harekatta görevli tüm personele yapıldığını savunan Çarkın, "Baskın'ın nüfus müdürü olması sebebiyle PKK'nın dağ kadrosuna sahte nüfus cüzdanı verdiği ve bertaraf edilmesinin gerektiği söylendi" dedi.

AĞAR'A CEZAEVİ YOLU GÖRÜNDÜ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan "denetimli serbestlik" uygulamasının kaldırılmasını talep ettiği, savcılığın iddianamenin bir örneğini Mehmet Ağar'a gönderdiği belirtildi.

TESLİM OLMAZSA YAKALAMA KARARI ÇIKACAK

Ağar'ın iddianameyi aldıktan 2 gün içerisinde teslim olmadığı takdirde hakkında yakalama kararı çıkarılacağı kaydedildi. Öte yandan Ağar'ın avukatlarının iddianameye itiraz edecekleri öğrenildi.

5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirleri'nin İnfazı Hakkında Yasa'nın 105A maddesinin 7. fıkrasına göre iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte Ağar'ın denetimli serbestliği de yandı. Yasa, "Denetimli serbestlik tedbiri uygulanmaya başlanmasından önce işlediği iddia olunan ve cezasının üst sınırı yedi yıldan az olmayan bir suçtan dolayı soruşturma veya kovuşturmaya devam edilmesi halinde denetimli serbestlik müdürlüğünün talebi üzerine, infaz hâkimi tarafından, hükümlünün kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmesine karar verilir" hükmünü düzenliyor.

2 YILA MAHKUM EDİLMİŞTİ

Susurluk Davası kapsamında yargılanan ve 2 yıl hapse mahkum edilen Mehmet Ağar, 25 Nisan 2012 günü Aydın'ın Yenipazar İlçesi'ndeki Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. Ancak Ağar'ın avukatları, Meclis'te kabul edilen 3. Yargı Paketi'nin ardından müvekkilinin durumunun bu çerçevede incelenmesini istemiş, yapılan inceleme sonrası Ağar'ın yasadan yararlandığı ortaya çıkmıştı. Böylece 2 yıl cezaevinde kalacak olan Ağar, 1 yıl 4 gün sonra 29 Nisan 2013 günü tahliye olmuş olmuştu.

Ağar şimdi, geriye kalan 1 yılını da yatacak.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title