Haberler

Medya- İş Genel Başkanı Eser Açıklaması

Güncelleme:

Medya- İş Sendikası Genel Başkanı, Suriye'de tutuklu bulunan ve yaralanan gazetecilerin yıpranmasına en çarpıcı örnek olduğunu söyledi.

Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, Suriye'de tutuklu bulunan Cüneyt Ünal ve geçen ay Suriye'de yaralanan AA Foto Muhabiri Sinan Gül'ün, gazetecilerin yıpranmasına en çarpıcı örnek olduğunu belirterek, ekim ayında toplanacak TBMM'den bu konuda müjdeli bir haber çıkacağına inandıklarını söyledi.

Manisa'da Medya-İş üyesi gazetecilerle bir araya gelen Eser, sendikanın geçen hafta sonu gerçekleştirilen 1. olağan genel kurul toplantısı ve yeni dönemdeki çalışma programıyla ilgili bilgi verdi.

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlanma kararı aldıklarını ve bu bağlanmanın kendilerine güç kattığını ifade eden Eser, 2008 yılında kaldırılan yıpranma hakkının iadesinin öncelikli gündem maddelerinden olduğunu ifade etti.

Eser, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, konuya ilişkin dosya sunduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Günümüzde gazeteciler yıpranmakta, canlarından olmaktadır. Suriye'de tutuklu bulunan Cüneyt Ünal ve geçen ay Suriye'de ayağından vurulan Anadolu Ajansı foto muhabiri Sinan Gül, yıpranmamıza en büyük örnektir. Savaşta milletin kaçtığı yerlere meslektaşlarımız koşarak gidiyor. Şu an Suriye'de bir savaş var. Herkes orayı terk ediyor. Bu bölgeye gidenler sadece gazeteciler. Sayın Arınç'a bunları aktardık. Taleplerimizi olumlu karşıladı. Ayrıca yasanın kaldırıldığı dönemi kapsayan 4 yıllık kaybımızın iadesini talep ettik. Bu talebimize de olumlu bakılıyor. Ekim ayında toplanacak TBMM'den müjdeli haberin çıkacağına inanıyoruz."

-Savaş muhabirliği eğitimi-

Medya-İş Genel Başkanı Eser, basın kuruluşlarının çalışanlarını "Savaş muhabirliği" eğitimine göndermelerinin bir zorunluluk haline geldiğini belirterek, bu anlamda öncülük eden ve eğitimleri başlatan Anadolu Ajansı yönetimine teşekkür ettiklerini söyledi.

Bu eğitimin işverenin çalışanına verdiği değerin göstergesi olduğunu vurgulayan Eser, "Buradan bir kez daha gazete yönetici ve sahiplerine sesleniyorum. Muhabir arkadaşlarımızın gittikleri yerlere kendi çocuklarını gönderirler miydi-" dedi.

Suriye'deki Esed yönetimi tarafından esir tutulan gazetecilerin de bir an önce serbest bırakmasını isteyen Eser, gazetecilerin Türk yetkililerine teslim edilmesini istediklerini kaydetti.

Muhabir: Turgay Duyar / Tolga Albay

Yayıncı: Murat Taydaş - MANİSA

Kaynak: AA / Güncel

Cüneyt Ünal Sinan Gül Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title