Haberler

"Medine'de Ölen Türk Öğretmenin Ölümü Aydınlatılsın" Kampanyası

Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde boş bir alanda ölü bulunan Samsunlu öğretmen Yunus Emre Elevli'nin ölümüyle ilgili sır perdesi bir türlü aralanmadı.

Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde boş bir alanda ölü bulunan Samsunlu öğretmen Yunus Emre Elevli'nin ölümüyle ilgili sır perdesi bir türlü aralanmadı. Yunus Emre Elevli'nin ölümünün aydınlatılması için sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'ta oluşturulan "Yunus Emre Elevli'nin Ölümü Aydınlatılsın" grubuna kısa sürede 13 bin 454 üye katılarak destek verdi.

Samsun'da Kazım Orbay İlköğretim Okulu'nda bilgisayar öğretmeni olarak görev yaparken öğretmen olan eşi Seyhan Evlevli'nin Suudi Arabistan'ın Medine şehrindeki Medine Uluslararası Türk Okulu'nda öğretmen olarak göreve başlaması üzerine bu şehre giden 2 çocuk babası 32 yaşındaki Yunus Emre Elevli, 16 Şubat 2013 gecesi Zırh Mescidi ile hafızlık Kur'an kursu arasındaki boş alanda ölü olarak bulundu.

Medine'de toprağa verilen öğretmen Yunus Emre Elevli'nin geçen zaman içinde ölümüyle ilgili sır perdesi aralanmadı. Vücudunda darp izleri bulunduğu öğrenilen Yunus Emre öğretmen için sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'ta grup oluşturuldu. "Yunus Emre Elevli'nin Ölümü Aydınlatılsın" adı altında oluşturulan gruba kısa sürede 13 bin 454 üye katılarak destek verdi.

Oğlunu Medine'de toprağa veren baba Mehmet Elevli, oğlunun ölümüyle ilgili bu olayın aydınlanması için seferber oldu. Mehmet Elevli, ilk önce kalp krizi geçirdiği değerlendiren ancak otopsi raporuna göre yüzde 99 cinayet olma ihtimali üzerinde durulması üzerine Suudi yetkililerinin bu olayı biran önce aydınlığa kavuşturmasını ve oğlunun katil zanlılarının yakalanmasını istedi.

Alevli ailesi oğullarının ölümüyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan yardım istediler. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kazım Orbay Facebook Seyhan Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title