Haberler

"Medeniyetimizde Sosyal Yardımlaşma Konferansı"

TÜBİAD Genel Başkanı Prof. Dr. Atan: "Biz bileşik kayalar gibiyiz.

Tüm Bilim İnsanları ve Akademisyenler Derneği (TÜBİAD) Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Atan, "Biz bileşik kayalar gibiyiz. Tek vücuduz. Bir gözün diğer göze muhalefet etmemesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Atan, Beşir Derneği tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Medeniyetimizde Sosyal Yardımlaşma Konferansı"nda yaptığı konuşmada, dernek olarak yurt içi ve yurt dışındaki yapılanmalarını sürdürdüklerini belirtti.

İnsan hayatını ilgilendiren her alanda dernek olarak varolduklarını dile getiren Atan, şunları söyledi:

"Biz bileşik kayalar gibiyiz. Tek vücuduz. Bir gözün diğer göze muhalefet etmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Siyasi kamplar içine de girmeyiz. Türkiye'de geçmişte inanan insanlar zulümlere uğradı. Türkiye'de artık bu gün muhafazakar insanlar söz sahibi olmuştur. Bizler de okullarda çok sıkıntı çektik, itiraz etmedik ama bekledik. Bizim devletimizin güçlü olması gerekir. Kimse siyasi başka çıkarları için siyasi hesaplaşmaya gitmemelidir. Çünkü biz ülkemizde kargaşa istemiyoruz. Onun için de fitneye neden oluşumların içinde yer almıyoruz. Ülkedeki huzurun da devam etmesini istiyoruz."

Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı da ecdattan alınan emaneti sadece ülke sathında değil yurt dışında da hizmet bekleyen insanlara yardımları ulaştırmaya devam ettiklerini kaydetti.

Gönülden gelen yardımları en ücra köşelere taşımaya devam ettiklerini dile getiren Şanlı, şöyle devam etti:

"Üzerimize düşeni yerine getirmeye gayret ederek gönüller yapmaya devam edeceğiz. Suriye'de insanlık dramının bitirilmesi ve bu acıların dindirilmesi için çalışmalar yapılması gerekiyor. Asıl olan Suriye'deki bu dramı bitirebilmektir. Bunun için tüm dünyanın seferber olarak bu acının dindirilmesi yönünde çalışmalar yapmasını bekliyoruz. Biz dernek olarak kadirşinas Türk halkının yüreğinden kopan, elinden gelen yardımlarını Suriyeli sığınmacılara ulaştırma gayretini yapıyoruz. Bu noktada halkımızın gayretlerini gerçekten çok takdir ediyorum, memnuniyetle karşılıyorum."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu ise ülkenin içinde bulunduğu durum itibarıyla inanan insanlar olarak, birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini bildirdi. Kardeşliğin kıymetinin bu günlerde çok daha iyi bilinmesi gereken günleri yaşandığını dile getiren Ramazanoğlu, "Birbirimizi daha iyi tanımamız ve birbirimize sahip çıkmamız bakımından, iş birliği ve dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. Kardeşliğimizin kıymetini daha iyi bilmemiz gereken günleri yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Beşir Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdullah Ağgürbüz'ün konuşmasının ardından İsmail Göktürk moderatörlüğünde, Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı ve Prof. Dr. Ahmet Atan, Prof. Dr. Murat Doğan, Prof. Dr. Yusuf Benli, Prof. Dr. Ahmet Şahin, Eğitimci-Yazar Ali Yurtgezen, sosyal yardımlaşma üzerine sunum yaptı.

Somalili öğrenci Mahmet Muhammet Ali, Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Cevdet Şanlı Ahmet Atan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title