Haberler

Medeni Yıldırım Davası Sanığı Asker: Jöh Timleri Gelmeseydi Ölüm Olmazdı (2)

Taksim DAYANIŞMASI AÇIKLAMASI Duruşmanın ardından aralarında Belkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile çok sayıda Taksim Platformu üyeleri adliye önünde basın açıkalaması yaptı.

Taksim DAYANIŞMASI AÇIKLAMASI

Duruşmanın ardından aralarında Belkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile çok sayıda Taksim Platformu üyeleri adliye önünde basın açıkalaması yaptı. Platform adına konuşan Mücella Yapıcı, platform olarak, Türkiye'nin bir çok ilinde görülen duruşmaları takip ettiklerini ifade ederek, hukuki süreçlerde adalet taleplerinin karşılıksız kaldığını söyledi. Yapıcı, "Uzun süredir takipçi olduğumuz, Ankara'dan Hatay'a, Kayseri'den Balıkesir'e, Eskişehir'den Kartal'a ailelerimizi yalnız bırakmamaya çalıştığımız hukuki süreçlerde adalet talebimiz karşılıksız kalmış, bunun yanında ailelerimize çeşitli mesnetsiz davalar açılmış, duruşmalarımızın yerleri sürekli değiştirilmiş, hukuka olan inancımızı kaybetmemiz için iktidar elinden geleni yapmıştır" dedi.

Yapıcı, Medeni Yıldırım'ın 27 Ekim'de görülen ilk duruşmasının sıradan bir duruşma gibi görüldüğünü öne sürüp, "Medeni Yıldırım'ın 27 Ekim görülen ilk duruşması sıradan bir davaymışçasına görüldü. Sanık er Adem Çiftçi, duruşmaya katılmadı. Hakim, 'dosyayı incelemedim' diyerek, duruşmayı 10 dakika içinde bitirdi. Sadece sanık er değil, başta Kayacık Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Öztürk olmak üzere bütün azmettiricilerin de sanık olarak yargılanması gerektiğini belirten avukatların talepleri dikkate alınmadı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sami Elvan Türkiye Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title