Haberler

Meclis'te "Bel'am" Tartışması

Güncelleme:

CHP'li Özkes ile AK Partili Korkmaz mecliste birbirlerine, "Dünyevi çıkarları için, dini asıl gayesinden çıkaran insan" anlamına gelen 'Bel'am' diye bağırdı.

TBMM Genel Kurulu'nda CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ile AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz arasında 'Bel'am' tartışması yaşandı. İki vekil, birbirlerine 'Bel'am' diye bağırdı.

TBMM Genel Kurulu'nda MHP'nin 'Din görevlilerinin sorunlarının araştırılması' amacıyla verilen Meclis araştırma önergesinin Genel Kurul'da okunarak görüşmelerinin bugünkü birleşiminde yapılması önerisi üzerine söz alan emekli müftü olan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Ak Parti'yi eleştirdi.

"YALNIZ SANA İBADET EDERİZ VE SENDEN YARDIM DİLERİZ AYETİ TEHLİKEDİR"

Özkes, "Bugün Türkiye'de iktidar korkusu Allah korkusunu geçmiştir. Her vakit namazda okunan 'Yalnız sana ibadet ederiz ve senden yardım dileriz' ayeti tehlikededir. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından sonra camilerde hırsızlık, rüşvet, yolsuzluk gibi, ayetler ve hadisleri sansür uygulaması İslam tarihinde kara bir parantez arasını oluşturmaktadır. Hırsıza hırsız diyemeyen, israfa haram diyemeyen, zulme rıza gösteren Allah'ın kitabına değil, muktedirlerini gözüne bakarak fetva veren Bel'amlar var" dedi.

KORKMAZ: BEL'AM SENSİN

Bu söze sosyal paylaşım sitesi hesabından 'Çok ama çok sevdiğinizi bildiğim iki önemli şahsiyet bu gecede dünyaya gelmişlerdir. Bunlardan birincisi Hazreti İbrahim ikincisi ise Hazreti Muhammed'dir. Hz. İbrahim tabi ki benim. Hz. Muhammed ise en küçük kardeşim' diye paylaşım yapan bu sözlerin nedeniyle tepki çeken Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise oturduğu yerden Özkes'e "Bel'am sensin işte" diye bağırdı.

ÖZKES: KAFİR OLURSUN, KAFİR

Ardından iki vekil arasında sözlü tartışma yaşandı. Bir süre sonra ise Korkmaz, Özkes'e sırtını dönerek oturdu. Bunun üzerine Özkes, "Bel'am efendi dön bakayım enseni görüyorum, yüzünü de göreyim. Sen nasıl dersin. Hiç Allah korkusu yok mu sende. Nasıl dersin Hz. İbrahim benim diye. Kafir olursun kafir" dedi.

Bu sözler nedeniyle iki milletvekili arasında sözlü tartışmalar sürdü.

Belam: Dünyevi çıkarları için, dini asıl gayesinden çıkaran insan.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Korkmaz İhsan Özkes Ak Parti Düzce Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (49)

marslı:

ne dinmiş be adamlar marsa gitti bizimkiler hala şeyhler dervişler peşinde 1400 yıl öncesinin hayatını yaşamak istiyor

17
16
yanıtYanıtla
serhat:

chp li ounca dinden mi çıkıyor bi insan. . . burda bazı sıırlar bu tarzda yorum yapıyorlar. . . hayatlarında Allah ve dinin ne kadar değeri var paranın yanında onu sorgulamadan dinin muhtarlığını yapmaya kalkıyorlar. . .

26
4
yanıtYanıtla
OLAYIN BASKA YÖNÜ,,,:

Adam müftüymüs, , CHP, , den de milletvekili, , cok enterasan degilmi, , ? CHP, , , türkiyede, dine en cok zarar vermis partidir, , müftü bunu acaba hicmi bilmez, , , ?

8
21
yanıtYanıtla
VatandaşMobil-ANDROID:

bir yanılgı var işte dine ençok zarar veren parti akp olmuştur

24
3
yanıtYanıtla
zafer:

Vay be CHP dinden imandan bahsediyor. Başörtülü kardeşlerimiz CHP zihniyeti yüzünden okullara alınmadı. CHP başörtüsüyle ilgili yasaları her seferinde anayasa mahkemesine götürdü ve CHP''nin güdümündeki o zamanki anayasa mahkemesi bu yasaları iptal etti. CHP din kim sen kim.

7
19
yanıtYanıtla
MIZRAK:

bu ÖKKEŞ denilen adam . Üsk Belediyesine de aday olmuştu. . . Hale bak. . Müftüyüm diye geziyor. . Bu adam değil müftü olmak, camide tuvalaetçi olamaz

4
21
yanıtYanıtla
MuhtarMobil-IOS:

Akp nin maaşlı yorumcularını dikkate almayın.bunlar akp il başkanlığı tarafından maaş bağlanmış parti tayfaları boş verin

17
6
yanıtYanıtla
ciwann:

arkadaşlar bence akpnin pilinin bitmesi gerek artık. gerçekten ülkemiz diken üstünde büyük bir içisyana doğru sürükleniyor.

16
6
yanıtYanıtla
HİTLERmobilWeb@haberler.com:

Uzamayin artik artik ak domuzlar bitti bu yere getiren babalari fişi çekti dokunulmazlik için mit müsteşari kürdo korkaği bile o yerini terk etti hepinizde beyin yok ak partili değilim diye yalvaracaksiniz.

15
7
yanıtYanıtla
ccbb:

ihsan beyin yarım saat tv de kıvırıp bir soruyu cevaplayamadığını gördümya işte chp bitti ozaman. yazık böyle adamları partimize sokmasınlar. . .

1
20
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title