Haberler

Meclis Darbe Komisyonu'nun "Darbe Tutanakları" Kitaplaştırıldı

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun "darbe tutanakları" kitaplaştırıldı.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun "darbe tutanakları" kitaplaştırıldı.

ANKA yayınları tarafından kitaplaştırılan "Darbe Tutanakları" adlı kitabın birinci cildinde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel yer alıyor. "Bugünkü çamaşırı dünkü güneşle kurutamazsınız" alt başlığı ile yayımlanan toplam 110 sayfalık kitapta, Demirel'in Darbeler Araştırma Komisyonu'na verdiği 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat sürecine ilişkin görüş ve tanıklıkları yer alıyor. "Darbe Tutanakları" ikinci kitabında ise eski genel kurmay başkanlarının ifadeleri yer alıyor. Bugün 28 Şubat süreciyle ilgili ifadesine başvurulan eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ile Yaşar Büyükanıt ve Hilmi Özkök'ün komisyona verdiği ifadeler yer alıyor. Serinin üçüncü kitabında ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski başbakanlardan Tansu Çiller ile siyasetçi Deniz Baykal, Recai Kutan, Mehmet Ağar'ın komisyona verdiği ifadelerin tamamı okurla buluşuyor.

Toplam 8 cilt halinde yayımlanacak olan "Darbe Tutanakları" serisini yayına gazeteci Veli Özdemir ile Mahmut Altınöz hazırladı. Serinin diğer bölümlerinde ise medya patronları Aydın Doğan, Dinç Bilgin, Turgay Ciner, Mehmet Emin Karamehmet, Nuri Albayrak ile Zafer Mutlu'nun komisyana verdiği bilgiler aynen yeralıyor. Komisyona ifade veren ve aralarında Ertuğrul Özkök, Mehmet Altan, Hüseyin Gülerce, Uğur Dündar, Mehmet Ali Birand, Mehmet Barlas, Fatih Altaylı, Ahmet Hakan ve Fehmi Koru'nun bulunduğu 25 genel yayın yönetmeni, yazar ve gazetecnin komisyona verdiği ifadeler de "Darbe Tutanakları" serinin diğer kitaplarını oluşturuyor. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Süleyman Demirel 28 Şubat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title