Haberler

MBA Öğrencileri LC Waikiki'yi İnceledi

Güncelleme:

LC Waikiki, San Francisco Devlet Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansı yapan 25 öğrenciyi İstanbul'da ağırladı.

Profesör Nick Imparato ve Profesör Mouwafac Sidaoui başkanlığında yürütülen "Küresel Girişimcilik ve Yönetim Programı" kapsamında İstanbul'a gelen öğrenciler, gelişmekte olan ülkelerin dinamik ve eğilimlerini anlamak üzere Türkiye moda perakende sektörünün lideri LC Waikiki'ye ziyarette bulundu. Öğrenciler, LC Waikiki yöneticilerinden markanın Türkiye'deki başarı hikayesini ve bu süreçte Türkiye ekonomisinin geçirdiği evrelerde markanın stratejisindeki değişimleri ilgiyle dinlediler.

LC Waikiki İnsan Kaynakları Koordinatörü Edward David Southall'ın moderatörlüğünü yaptığı atölye çalışmasında, Performans Yönetimi Müdürü Murat Aksu "LC Waikiki'nin Tarihçesi"ni, LC Waikiki Yurtiçi Mağazacılık Genel Müdür Asistanı Erkan Bayrak "Yurtiçi Perakende Operasyonlarında Büyüme"yi anlatırken LC Waikiki Genel Müdür Yardımcısı Necip Özçer ise "Marka Startejisi ve LC Waikiki'nin Marka Konumlandırması" hakkında verdiği bilgilerle öğrencilere teorik ile pratiğin kesişme noktalarını gösterdi.

Yurtdışı İK Direktörü Esra Altun'un "LC Waikiki'nin Uluslararası Perakende Organizasyonu"hakkında verdiği, gerçek rakamlarla ölçülen performans kriterlerinin ve iş sonuçlarının farklı pazarlarda değişkenlik göstermesi bilgileri ise öğrencilerin dikkatini çekti. Ziyarette Teknik Yetkinlik Geliştirme Müdürü Sedat Sezer ise "Ek Gümrük Koruma Vergileri"ne karşı tedarikte alınan tedbirlerle ilgili paylaşımda bulundu.

"San Francisco Üniversitesi'nden ortak proje isteği"

San Francisco Üniversitesi MBA Programı profesörleri ve öğrencileri, Türkiye moda perakende sektörü lideri LC Waikiki ile ortak projeler geliştirmek istediklerini de dile getirdi. Gerçekleştirilen ziyaretle üniversite, markanın globalleşme sürecinde farklılaşan pazarlardaki deneyimlerinden yararlanırken, LC Waikiki ise üniversitelerle geliştirdiği ortak projelerle Türkiye sınırlarının dışına çıkıyor.

San Francisco Üniversitesi MBA Programı Profesörleri ve öğrencileri, yüksek lisans programları kapsamında Türkiye, Dubai ve Abu Dabi'de yerel ve uluslararası firmaları ziyaret ediyor. Bu firmalarla pek çok ortak proje de geliştiren MBA programı, böylelikle üniversite-reel sektör arasındaki ilişkiyi canlı tutarak hem üniversite araştırma projelerinde data kullanabilme ayrıcalığına sahip oluyor hem de firma yöneticilerine ve karar organlarına bilimsel disiplin içinde bir konuyu analiz etme şansı yakalıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

San Francisco Murat Aksu İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title