Haberler

Mazlumder Üyesi Avukatlardan 'Aranma' Tepkisi

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İSTANBUL / DHA Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından avukatların adliye binasına aranarak girmeleri, MAZLUMDER (İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği) üyesi bir grup avukat tarafından protesto edildi.

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İSTANBUL / DHA

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından avukatların adliye binasına aranarak girmeleri, MAZLUMDER (İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği) üyesi bir grup avukat tarafından protesto edildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın C kapısı önünde toplanan yaklaşık 30 avukat adına açıklama yapan MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Ramazan Beyhan, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın 'menfur bir saldırı' sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti. Yaşanan bu olay karşısında aydın ve entelektüellerin konuşması gereken iki konunun ıskalandığına dikkat çeken Beyhan, "Bunlardan bir tanesi 'güvenlik zafiyeti' diğeri 'yaşam hakkı' ama maalesef bunlar konuşulmadı. Daha çok saldırganların avukat cüppesiyle girdikleri iddiası üzerinde duruldu" dedi.

"AVUKATLARA YÖNELİK BİR AYRIMCILIĞIN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Bu yaklaşımın doğru olmadığını dile getiren Beyhan, "Yargının üç sacayağı var. Bunlar hakimler, savcılar ve avukatlardır. Burada avukatlara yönelik bir ayrımcılığın olduğunu görüyoruz. Herhangi birinin yaptığı sahteciliği genele teşbih edilemeyeceğini düşünüyoruz. Dolaysıyla bu ayrımcılığın biran önce düzeltilmesi kanaatindeyiz" diye konuştu.

"AVUKATLAR ÖZEL YARATIKLAR OLDUĞU İÇİN..."

MAZLUMDER İstanbul Şubesi Başkan Yardımcısı Avukat Kaya Kartal da yaptığı açıklamada, avukatlık mesleğinin her dönemde ihtiyaç duyulan bir meslek olduğunu ve avukatlara tanınanın ayrıcalık değil 'savunma hakkı'ndan kaynaklandığına dikkat çekerek, "Avukatlar özel yaratıklar, özel insanlar olduğu için ayrıcalık talep etmiyorlar. Bunun böyle bilinmesi gerekir" ifadesinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Mehmet Selim Kiraz İstanbul Politika Güncel Haberler

title