Haberler

MAZLUMDER: Suruç'ta Güvenlik Zaafiyeti Var

Güncelleme:

Şanlıurfa'da MAZLUMDER, Suruç'ta meydana gelen patlama ve güvenlik zaafiyetlerinden dolayı kınama mesajı yayınladı.

Şanlıurfa'da aralarında İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Urfa, Antep, Diyarbakır Şubesi, Şanlıurfa Öze Dönüş Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve Şanlıurfa Hukukçular Derneği Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıyı düzenledikleri basın açıklaması ile kınadı.

Şanlıurfa MAZLUMDER İl Binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını MAZLUMDER Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Halil Yakut gerçekleştirdi. 'Ölümlere gebe olayları kınamanın ve sağduyu çağrılarının bir çözüm getirmediği gerçeğini bu olayla birlikte bir kez daha canlarımızı yitirerek şahit olduk' diyen Yakut, "Bu şekilde olaylar devam ettiği sürece her defasında olayları kınamakla ve sağduyu çağrısı yapmakla yetinen yetkili mercilerin samimiyeti tartışmalı olacaktır. Vatandaşlar kendi güvenliğini kendisi sağlamak zorunda kalacaklarsa devletin varlığı nedendir? Gerek beşeri gerekse de ilahi hukuk kurallarına göre kendi vatandaşının güvenliğini 'sağlayamayan' devletin meşruluğu tartışmalı değil midir? Devlet yetkililerinin olayla ilgili, olay sanki yabancı bir ülkede meydana gelmiş gibi veya kendileri sanki başka bir ülkenin yetkilileriymiş gibi yaptıkları açıklamalar devlet meşruiyetinin bölgede kalmadığı gerçeğini kabul etmenin göstergesi midir?" dedi.

'YETKİLİLER MANTIKLI VE İKNA EDİCİ CEVAPLAR VERMELİ'

Yakut, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Olaydan önce ve sonra bazı devlet yetkililerinin, medya organlarının ve STK'ların güvenliği tehdit eden unsurlarla ilgili hedef saptırıcı çabalar içerisine girmesinin tefsiri nedir?" şeklinde sorarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bugüne kadar güvenlik gerekçesiyle tutulan, sorgulanan unsurların akıbeti nedir? Farzı misal herhangi iki vatandaşın nerede, ne zaman, ne yaptığından haberdar olan istihbaratın bu olaylardaki 'zaafiyeti' nedir? Şayet yetkili kurumlar vatandaşın güvenliğini 'sağlayamayacaksa' vatandaş bu konuda nereye başvurmalıdır? Bölgede her gün birer ikişer vatandaş hayatını kaybederken kınamayla yetinmek ve sağduyu çağrısı yapmak vatandaşı ölüme mahkum etmekle eş değer değil midir? Yetkilileri bütün bu sorulara mantıklı ve ikna edici cevaplar vermeye çağırıyor, Şanlıurfa Mazlumder Şubesi olarak sağduyu çağrısı yapmanın vebalini sırtlamaktan başka bir çaremiz olmadığını kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Gaziantep Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title