Haberler

Matematik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2.Matematik Olimpiyatlarında (İNEMATO) dereceye giren 60 öğrenci ile Kütahya'da düzenlenen Konuralp Matematik Yarışmasında (KOMATYA) dereceye giren 20 öğrenciye törenle...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Matematik Olimpiyatlarında (İNEMATO) dereceye giren 60 öğrenci ile Kütahya'da düzenlenen Konuralp Matematik Yarışmasında (KOMATYA) dereceye giren 20 öğrenciye törenle ödülleri verildi.

Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen törene İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Baştürk, "İnegöl Matematik Olimpiyatları adı altında bu yıl bir yarışma tertip ettik. Bütün okullarımızdan 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerimizden her gruptan 4'er öğrenci katıldı. Toplam 52 okulumuzdan bin 40 öğrenci yarışmalara katıldı. Bu öğrenciler ilçemizdeki 16 bin ortaokul arasından seçildi. Bin 40 öğrenci arasında da altın, gümüş ve bronz madalya alan öğrencilerimiz seçildi. Kendi grubunda birinci olanlara tablet bilgisayar, ikinci olanlara altın, üçüncü olanlara da hediyeler alındı. Bu yarışmayı düzenlemekteki gayemiz matematiğe olan ilgiyi arttırmak. Çünkü Türkiye'de ve dünyamızda matematiğe ve fiziğe dayalı birçok çalışmalar yapılıyor. Olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi de matematik. Çocuklarımızın gayretlerini arttırmak için böyle çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kütahya İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title