Haberler

Matematik Dehaları İnegöl Belediyesi Tarafından Ödüllendirildi

Güncelleme:

İNEMATO yarışmasında dereceye girenler öğrenciler düzenlenen törende ödüllendirildi.

İnegöl Belediyesi sponsorluğunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde yapılan ortaokullar arası İnegöl Matematik Olimpiyatları (İNEMATO) yarışmasında dereceye girenler öğrenciler düzenlenen törende ödüllendirildi.

Düzenlenen tören öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, düzenlenen yarışmaya 52 okuldan bin 40 öğrencinin katıldığını belirterek, amaçlarının matematiğe olan ilgiyi arttırmak olduğunu söyledi. Baştürk ayrıca; yarışmadaki desteklerinden dolayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür etti.

"İnegöl Belediyesi olarak eğitime çok önem veriyor ve geleceğimiz olan öğrencilerimize daha iyi ortamlar hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz" diyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Son olarak söz alan İlçe Kaymakamı Aziz İnci de, eğitimdeki başarının sevgiden, ilgiden ve disiplinli çalışmaktan geçtiğini belirtirken, fen, matematik ve pozitif bilimlere gereken ilginin verilmemesinden dolayı medeniyet yarışında geri kalındığını söyledi.

"Matematik olmak üzere fizik, kimya gibi pozitif bilimlere çok daha önem vermeliyiz" diyen İnci başarılı olan öğrencileri tebrik etti.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi.

İnegöl 2. Matematik Olimpiyatlarında birinciler 5. Sınıflarda Vehbi Koç Ortaokulundan Oğuzhan Demir, 6.Sınıflarda Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulundan Onur Önlü, 7.Sınıflarda Özel Nilüfer Safvet Ortaokulundan Buğra Uşak, 8. Sınıflarda Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulundan Aybek Tekin oldu.

İkinciler 5.Sınıflarda Şakirlakşe Ortaokulundan Tunay Ülker, 6. Sınıflarda İshakpaşa Ortaokulundan Kübranur Akal, 7. Sınıflarda İshakpaşa Ortaokulundan İkbal Sena Demir, 8. Sınıflardan Vehbi Koç Ortaokulundan Doğukan Özdemir oldu.

Üçüncüler ise 5.Sınıflarda Medudiye Ortaokulundan Esra Şimşek, 6.Sınıflardan Özel Nilüfer Safvet Ortaokulundan İrem Akgün, 7. Sınıflarda Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulundan Ferhat Doğan, 8.Sınıflardan İshakpaşa Ortaokulundan Ezgi Yazıcı oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Baştürk Alinur Aktaş İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title