Haberler

Marmara Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Marmara Üniversitesi 2012 mezunlarını verdi.

Marmara Üniversitesi 2012 mezunlarını verdi. Görkemli mezuniyet törenine katılan öğrenciler, mezuniyet coşkusunu aileleriyle paylaştı.

Marmara Üniversitesi'nin Anadolu Hisarı Kampüsü'nde yüzlerce öğrenci mezuniyet coşkusunu yaşarken, aileler de çocuklarının bu mutlu gününde heyecanına ortak oldu. Dereceye giren öğrenciler diplomalarını hocalarının elinden aldı. Mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül, "Bu özel günde genç mezunlarımızla birlikte olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Marmara Üniversitesi eğitime büyük önem veren, kökleri 130 yıl öncesine dayanan büyük bir camiadır. Ülkemizin kalkınmasında çok emeği olan değerli mezunlarımız, üniversitemizi gerek yurtdışında gerekse yurt içinde büyük bir başarı ile temsil etmektedirler. Sizlerin de aynı heyecanla hizmet edeceğine inancım tamdır. Göreviniz şimdi daha ağır olacaktır. Yoğun ve keskin bir rekabetin yaşandığı çalışma yaşamında sürekli olarak başarı mücadelesi vereceksiniz. Bu yarışta yalnız ve rakiplerinizin çok olduğunu unutmayın. Ancak kurumunuzdan aldığınız bilginin sahip olduğunuz birikimin ve eriştiğiniz olgunluğun sizleri bu yarışta hep önde tutacağını bilmenizi isterim" dedi.

Öğrencilere yeni hayatlarında yol çizebilmek için öğütler veren Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, "Bir yanda kendi öz evladımız gibi gördüğümüz sevgili öğrencilerimizin yuvadan uçuşuna şahit olmanın vermiş olduğu hüzün, diğer yandan hayata atılmanın vermiş olduğu sevinç ve gurur. Mutluluk ve başarı ancak hayatın sırrına erebilenlere nasip olur. Mutluluk getirmeyen başarı kişiyi bencilliğe sürükler. Asıl olay hayatta mutlu ve başarılı olmaktır. Bunun yegane sırrı ise, paylaşmayı bilmektir. Şunu bilmek gerekir ki, ancak varlık paylaşılır. Yokluk paylaşılmaz. 1995'te üniversiteden mezun olurken hocalarımızın verdiği nasihatler vardı. Bunlardan birincisi, doğruluktan taviz vermemek, ikincisi; çalışmak, üçüncüsü ise, disiplini hiçbir zaman elden bırakmamaktır. Sevgili gençler, sizlerin aydınlık yüzüne baktıkça, güçlü bir Türkiye'yi görüyoruz" şeklinde konuştu.

Mezuniyet törenine katılan Marmara Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Orhan Oğuz öğrencilere yeni yaşantılarında başarı dileyerek, "Ben bu mutlu günde binlerce insanı özveriyle yetiştiren aileleri öncelikle kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler, keplerini hep birlikte havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmara Üniversitesi Zafer Gül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title