Haberler

Markette Çocuğa Eziyete 3 Yıl 7'Şer Ay Hapis

Gaziantep'te Bir Marketten Hırsızlık Yaptığı İddiasıyla Tuvalet Temizlettirilip, Şınav Çektirildiği, Tek Ayak Üstünde Durdurulup, Karanlık Odaya Kapatıldığı Öne Sürülen 10 Yaşındaki E.e.'nin Ailesinin Açtığı Ceza Davası Sonuçlandı.

Gaziantep'te bir marketten hırsızlık yaptığı iddiasıyla tuvalet temizlettirilip, şınav çektirildiği, tek ayak üstünde durdurulup, karanlık odaya kapatıldığı öne sürülen 10 yaşındaki E.E.'nin ailesinin açtığı ceza davası sonuçlandı. Market müdürü ve güvenlik görevlisi, 3'er yıl 7'şer ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırıldı.

Şahinbey İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi E.E., 7 Ekim 2009'da sabah okula gitmeden Yeşilova Mahallesi'ndeki evlerinin yakınında bulunan bölgedeki marketler zincirinin şubesinde bir süre dolaştıktan sonra çıkışta güvenlik görevlileri tarafından durduruldu ve çantası arandı. İddiaya göre, çantada annesinin okulda yemesi için koyduğu bisküvi, çikolata ve meyveli yoğurt bulan görevli, hırsızlık yapmakla suçladığı çocuğu marketin deposuna indirip, tek ayak üzerinde durdurup, şınav çektirdi, kirli tuvaleti temizlettirip, karanlık bir yerde 3 saat kapalı tuttu. Daha sonra bulunduğu yerden çıkarılıp yemek yedirilen E.E., başka bir görevli tarafından ailesine teslim edildi.

Çocuğunun anlattıkları karşısında şoke olan fabrika işçisi babası 43 yaşındaki Şeref E., markete gidip güvenlik kamerası görüntülerini izledi. Hırsızlık yapan çocuğun oğlu E. olmadığını, ona benzeyen bir başka çocuk olduğunu gören baba, market müdürü Adil Özdemir ile güvenlik görevlisi Muhammet Nurullah Yaşar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gaziantep 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'Eziyet etme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından tutuksuz yargılanan müdür Adil Özdemir ile güvenlik görevlisi Muhammet Nurullah Yaşar, suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme, Özdemir ile Yaşar'ı küçük çocuğu eziyet etme suçundan 2'şer yıl 6'şar ay, hürriyetinden yoksun bırakma suçundan ise 1'er yıl 1'er ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanıkların sabıkasız olmaları, geçmişteki halleri suç nedeniyle giderilecek bir zararın bulunmaması nedeniyle 5 yıl denetim süresine tabi tutulmalarına karar verildi.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜ

Markette eziyet edildiği ve hürriyetinden yoksun bırakıldığı öne sürülen E.E.'nin avukatı Metin Kınacılar duruşma çıkışında, "Bizce yapılan yargılama sonunda adalet yerini bulmuştur. Hiç kimse başka bir kimseyi eziyet etme ve hürriyetin yoksun bırakma hakkına sahip değildir. Müvekkilim bu olaydan sonra psikolojik tedavi görmüş, eğitim durumu kesintiye uğramış ve kişiliğinden bazı zafiyete uğraması nedeniyle eksiklikler yaşanmıştır" dedi. Kınacılar, market hakkında açılan küçük çocuk için 100 bin TL, anne ve baba için de 50'şer bin TL olmak üzere toplam 200 bin TL'lik tazminat davasının da devam ettiğini söyledi. Öte yandan, E.E.'nin babası Şeref E. ise adaletin yerini bulduğunu ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title