Haberler

Mardin Valisi Cengiz, Unesco Geçici Listesine Alınan Tarihi Mekanları Gezdi

Nusaybin Kaymakamı Abduhalim Can, İlçe Emniyet Müdürü Cem Koray Kılıçkaya ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından karşılanan Vali Ahmet Cengiz ile Mardin Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, daha sonra UNESCO geçici kültür mirası listesine kabul edilen tarihi mekanları gezdi.

Nusaybin Kaymakamı Abduhalim Can, İlçe Emniyet Müdürü Cem Koray Kılıçkaya ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından karşılanan Vali Ahmet Cengiz ile Mardin Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, daha sonra UNESCO geçici kültür mirası listesine kabul edilen tarihi mekanları gezdi.

Hıristyanlık ve Müslüman inancına ait iki ibathanenin yan yana, aynı mekan içinde bulunduğu dünyadaki nadir mekanlardan biri olan Kültür İnanç Parkı'nı gezen Vali Cengiz, şunları söyledi Tabi burası görüldüğü gibi kazısı devam eden bir külliye. Külliyenin bir özelliği de dünyanın ilk üniversitesi diyeceğimiz bir yapıyı içinde bulunduruyor. Son dönemlerde yapılan çalışmalarda kültür inanç parkı, Mor Yakup Kilisesi, Zeynel Abidin Camisi, UNESCO'nun koruma listesine alındı. Umarım bu çalışmalardan sonra kalıcı koruma listesine de kabul edilir. Çok tanılan ve bilinen bir yerdeyiz . Hem ilimiz, hem bölgemiz, hem de Nusaybin için paha biçilmez bir değer burası. Bir özelği de hemen Suriye ile bitişik diyebileceğimiz bir noktada olması. Suriye ülkesine ait Kamışlı kentine ait yerleşim yeri, umarım Suriye'deki şartlar düzeldikten sonra, Suriye normal düzene geçtikten sonra, Mor Yakup Kilisesi, Zeynel Abidin Camisi, Kültür İnanç Parkı çok daha tanılır hale gelecek. Hem ilçemizi, hem ilimizi, hem de Nusaybin'inimize ciddi katkılar getireceğine inanıyoruz. Hem ekonomik anlamda, hem de kültürel anlamda. Katkısı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Özellikle müze müdürümüze burada devam eden kazı çalışması var. Bir anlamda şu küliyeyi dışarı çıkarılmasına, çok değerli, çok önemli çalışmalar bunlar. Nusaybinli hemşerilerim bu çalışmaya sahip çıkacak, bu külliye hak ettiği yeri bulacağını ümit ediyorum ve diliyorum.

Vali Cengiz ve beraberindeki heyet, Zeynel Abidin Camisi'ndeki türbeleri ziyaret ederek, Fatiha okudu. Vali Cengiz ve beraberindekiler daha sonra da restorasyon çalışması devam eden külliyede incelemelerde bulunarak görevlilerden bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Cengiz Nusaybin Mardin Unesco Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title