Haberler

Mardin'de Nevruz Kutlaması

Mardin'de Nevruz kutlaması- Mardin'de Nevruz etkinliklerine katılan vatandaşlar müzik eşliğinde halay çekti.

Mardin'de Nevruz kutlaması- Mardin'de Nevruz etkinliklerine katılan vatandaşlar müzik eşliğinde halay çekti. Mardin'de Nevruz etkinliklerine katılan vatandaşlar müzik eşliğinde halay çekti.Karayolları Parkı'nda düzenlenen etkilikte HDP Mardin Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Erol Dora ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, nevruz ateşini yaktı."Nevruz kutlu olsun" yazılı Türkçe, Kürtçe,Arapça ve Süryanice afişlerin yer aldığı etkinlikte konuşan Türk, katılanların nevruz bayramını kutladı.Bütün halkların özgürlüğü için mücadelelerini sürdürdüklerini belirten Türk, bunu için bütün halklardan destek beklediklerini söyledi.7 Haziranda yapılacak seçimleri çok önemediklerini, yaptıkları kamuoyu araştırmasında yüzde 15'i aşan bir noktada olduklarını kaydeden Türk, "Bizim barajla ilgili bir endişemiz yok. Ama Biz Arap ve Süryani kardeşlerimiz ile mücadelemizi ortaklaştırmak istiyoruz. Eğer partimiz güçlü çıkarsa bütün Türkiye'de özellikle Kürdistan'da barış ve demokrasi gelişecektir. Yeni bir dönem yeni bir yaşamın başlangıcıdır bu seçim" diye konuştuKürtlerin Ortadoğu'da önemli bir aktör olduğunu vurgulayan Türk, şöyle dedi: "Kürtler özgürleşmeden Ortadoğu'ya asla ve asla barış gelemez. Kürtler özgürleşmeden Türkiye halkı da özgürleşemez Arap halkı fars halkı da özgürleşemez. Bugün Kürtsüz bir Ortadoğu'yu düşünmek en büyük yanlışlıktır. IŞİD çetelerine karşı direnen Kürt halkıdır. Şengal,Kobani'de yaşanan acıları unutmak kolay değil. Bugüne kadar devletin yanında yer alan ileri gelenler, ağalar,şeyhler eğer bu dönemde aynı ihaneti işlerseniz inanın k Kürt halkı sizi asla affetmeyecektir. Bizim tahammülümüz kalmadı, özgür gelecek için çok bedel ödedik, çok acılar çektik. Gelin halkımızın özgürlük mücadelesine katkı sunun. Bugün sistemin yanında yer alanları yarın bizler değil çocukları torunları onları mahkum edecek onları lanetleyecektir"HDP Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Erol Dora'da katılımcıların bayramını kutladı.Konuşmaların ardından verilen konserle etkinlik sona erdi. -Mardin'de Nevruz kutlamasıKarayolları Parkı'nda düzenlenen etkilik-HDP Mardin Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Erol Dora-Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk

Kaynak: AA / Güncel

Gülser Yıldırım Ahmet Türk Erol Dora Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title