Haberler

Mardin'de Husumetli İki Aile Barıştırıldı

Güncelleme:

Mardin'de, şubat ayında çimento nakliyesi yüzünden çıkan ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı kavga, kan davasına dönüşmeden barışla noktalandı.

Mardin'de, Şubat ayında çimento nakliyesi yüzünden çıkan ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı kavga, kan davasına dönüşmeden barışla noktalandı.

Mardin 28 Şubat 2014'te çimento fabrikası önünde, nakliye yüzünden çıkan kavgada, Cengiz ve Hüseyin Kaya kardeşlerin öldürülmesiyle birlikte başlayan husumet, Kabala Belde Belediyesi eski başkanı Farah Kaya'nın girişimleriyle kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandı. Farah Kaya'nın girişimleri sonucu, Kayalar Cami avlusunda düzenlenen törene, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, merkez Artuklu İlçe Belediye Başkanı Emin Irmak, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Kabala Belde Belediyesi eski başkanlarından Şakir Nuhoğlu, Derik İlçesi'nden Türk ve Kahraman aşireti liderleri, Batman, Şanlıurfa ve Mardin'deki bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile kavgalı Mahmutoğlu ile Kaya ailelerinin fertleri katıldı.

Cami avlusunda Kuran'ı Kerim'in okunmasının ardından davalı taraflar birbirlerine sarılarak barıştı. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, kavganın, savaşların taraflara yarar getirmediğini belirterek, barışın Ortadoğu'da ve bölgede hakim kılınması amacıyla herkesin çaba göstermesi gerektiğini söyledi. Kavga ve savaşların basit nedenlerle çok kolay çıkabileceğine dikkat çeken Türk, ancak barışın çok zor geldiğini bu yüzden barışan her iki aileye bu çabalarından ötürü teşekkür etti. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Türk 28 Şubat Kabala Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title