Haberler

Manisaspor Kongresi Karakolda Bitti

Manisaspor kongresi karakolda bittiPTT 1. Lig'e dönen Manisaspor'da bugün yapılması gereken genel kurul, yasal çoğunluk sağlanamadığı için 25 Haziran Cumartesi gününe ertelendi, salonda büyük olaylar çıktı.

Manisaspor kongresi karakolda bitti

PTT 1. Lig'e dönen Manisaspor'da bugün yapılması gereken genel kurul, yasal çoğunluk sağlanamadığı için 25 Haziran Cumartesi gününe ertelendi, salonda büyük olaylar çıktı. Siyah-beyazlılarda gergin genel kurul öncesi seçimin yapılacağı Küçük Sanayi Sitesi Esnaf Kefalet Kooperatifi Salonu ve çevresinde 500 polis, 2 toplumsal olaylara müdehale aracı (TOMA) hazır bekledi. Geçtiğimiz kasım ayında 700 kişinin üyeliklerinin aidat ödemedikleri gerekçesiyle yönetim kararıyla iptal edildiğinin ortaya çıktığı kulüpte üye olmayanlar salona alınmadı. Salona yalnızca üyeler ve basın mensupları girebildi.

Mevcut Başkan Abdullah Mergen'in yeniden aday olduğu Manisaspor'da Mergen'e cephe alan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün desteğiyle adaylığını açıklayan ancak 700 kişiyle birlikte üyeliğinin silindiği ortaya çıkan Orkun Şıktaşlı da kalabalık destekçi grubuyla salon dışında hazır bekledi. Toplam 626 üyenin bulunduğunun açıklandığı siyah-beyazlılarda Abdullah Mergen ve taratarları, kongreyi yapmakta ısrar ederken Şıktaşlı ile yanındaki Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz ve Belediye Avukatı Yasemin Buket Aktan, görevlilerden hazirun listesine kaç kişinin imza attığını belirlenmesini istedi.

Kongrenin başlayacağı saat 14.00'ten 15.00'e kadar hazirun cetvelini 150 üyenin imzalandığı belirlendi. Yasal çoğunluk sağlanamadığı için kongre ertelenirken hazirun cetveli de tartışmalar arasında ortadan kayboldu. Salona alınmayan eski üyeler, bu esnada "Mergen istifa" diye bağırıp içeri girmek istedi. Çevik kuvvet polisleri bu gruba biber gazıyla müdahale etti. Sıkılan gazdan polislerin de etkilendiği görüldü. Hasan Eryılmaz, kulübün kongre için gazete ilanı verdiğinde 506 üyesinin bulunduğunu, dün gece ilave üyelerle üye sayısının 626'ya çıkartıldığını belirterek "65 yaşında kulüple alakasız kadınlar oy için üye yapılırken gerçek üyeler atılmış" dedi. Mergen ise hazirun listesinin çalınmasıyla ilgili karakola başvuracağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Mergen Hasan Eryılmaz Manisaspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title