Haberler

Manisalılara Uygulamalı İlk Yardım Eğitimi

Manisa'da, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında kurulan standa bir dizi etkinlik düzenlendi.

Manisa'da, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında kurulan standa bir dizi etkinlik düzenlendi. Vatandaşlara uygulamalı ilk yardım eğitimi verilirken; dağıtılan broşürlerde ambulanslara yol vermelerinin önemi anlatıldı.

Acil Sağlık Hizmetleri Haftası'nın düzenlendiği 1-7 Aralık'ta, Manisa'da bir dizi etkinlik düzenlenmeye başlandı. Yaşama Yol Projesi kapsamında kurulan stantta; UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin tanıtımı yapıldı. Manolya Meydanı'ndaki etkinlikte; Manisalılara, ambulanslara yol vermenin öneminin anlatıldığı bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, standı ziyaret etti. 400'e yakın acil sağlık hizmetleri çalışanı ile 24 saat gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Kaplan, "Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerini, 112 acil sağlık hizmetleri ambulanslarıyla veriyoruz. Aynı zamanda hastaneye götürdüğümüz zamanda tedavi edici acil sağlık hizmetleri başlıyor. Ortalama 4.5 - 5 dakikada kentsel vakalara ulaşıyoruz. Kırsal vaka dediğimiz köylerde, 30 dakikalık bir ulaşma süresi var. Ama köylerimize de 20 dakika da ulaşıyoruz. Şuanda 49 ambulansımız ile bütün Manisa iline hizmet vermekteyiz. Acil tıp teknikeri arkadaşlarımız, paramedik arkadaşlarımız ve doktorlarımızla ciddi bir organizasyonumuz var" dedi.

GÜNDE 260 AMBULANS ÇIKARILIYOR

Manisa'nın Türkiye'de, komuta kontrol merkezleri olarak yükseltilmiş helikopter pisti bulunan tek kente olduğunu hatırlatan Dr. Kaplan, "Helikopter ambulanslarımızla, uçak ambulanslarımızla, kalp paleti ambulanslarımızla, obez ambulanslarımızla bu tür vakalara hizmet veriyoruz. Ortalama günlük 6 bin çağrı alıyoruz. 250-260 arası ambulans çıkarıyoruz. Yaşama yol ver hayata el ver projesi ile amacımız vatandaşlarımızın gereksiz davranışlardan uzak durmasını sağlamak. Ambulansa yol ver projemiz çok önemli. Özellikle sürücülerimizden isteğimiz ambulansın siren sesini duydukları zaman ambulansa güvenli bir şekilde yol vermeleri en büyük beklentimiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından 112 ekipleri tarafından Manisalı vatandaşlara uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Kaplan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title