Haberler

Manisa Tarzanı Mezarı Başında Dualarla Anıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 10'uncusunu düzenlediği 'Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri' etkinlikleri kapsamında; Manisa Tarzan'ı Ahmet Bedevi ölümünün 52'nci yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 10'uncusunu düzenlediği 'Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri' etkinlikleri kapsamında; Manisa Tarzan'ı Ahmet Bedevi ölümünün 52'nci yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen 'Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri' etkinlikleri kapsamında, çevre dostu Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi, Çatal Mezarlığı'ndaki kabrinde anıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan, AKUT Manisa gönüllüleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri törene katıldı. Törende konuşan Ustamehmetoğlu, Ahmet Bedevi'nin gelecek kuşakları yeşil bir gelecek bıraktığının altını çizdi. Manisa Tarzanı'nın bir efsane olmadığının altını çizen Ustamehmetoğlu, "Bazı kesimler Manisa Tanzanı'nın bir efsane olduğunu söylüyor. Ancak biz onun Manisa sokaklarında gezdiğini ve Manisa'nın yeşillendirilmesine büyük katkı sağladığını gören kişileriz. Bunun için o bir efsane değil. Bize bıraktığı yeşil emaneti elimizden geldiği kadar korumaya, ilimizi yeşillendirmeye ve gelecek kuşaklara yeşil bir gelecek bırakmaya çalışıyoruz. Topluma çevre bilincini aşılamak için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Unutmayalım ki gelecekte yeşil bir Türkiye ve yeşil bir Manisa görmek istiyorsak, kapımızın önündeki bahçeye, ağaca ve çiçeğe sahip çıkmamız gerekir" diye konuştu.

Törene katılanlar Ahmet Bedevi'nin mezarına kırmızı karanfiller bıraktı. Çatal Mezarlığı'nda düzenlenen etkinlikten sonra Ulupark içindeki aile çay bahçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmet Bedevi adına lokma döktürülerek halka dağıtıldı. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Bedevi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title