Haberler

Manisa'da Festival Başladı

Manolya Meydanı'nda ise, canlı heykel gösterileri festivale renk kattı.

MANİSA Belediyesi'nin, Okumuş Adamlar Fikir Atölyesi organizasyonuyla yürüttüğü 2. Manisa Altın Üzüm Kısa Film Festivali, 18 Kasım Cuma günü tüm sinemaseverlere kapılarını açtı. Festivalin ilk gününde ünlü Yönetmen Biray Dalkıran, ikinci gününde ise, Yönetmen Hasan Tolga Pulat ve Senarist Emre Kavuk workshop yaptı.

Özellikle üniversite öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği festivalin ilk gününde, sinemaseverler öncelikle 'Araf', 'Cennet' gibi sinema filmlerinin yanı sıra 'Kanıt' isimli televizyon dizisi ile adından çokça söz ettiren Yönetmen Biray Dalkıran ile kısa filmle ilgili sohbet ettiler. Sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, Manisalı sinemaseverler, Biray Dalkıran'a sorular sordular. Manisa Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu da katıldı. Söyleşinin ardından finale kalan filmlerin gösterimleri ile festivalin ilk günü kapandı.

Güzel Günler Göreceğiz Filminin Yönetmen ve Senaristini Ağırladık

Festivalin ikinci gününde ise, Antalya Altın Portakal Film Festivali ödüllerine bu yıl adeta ambargo koyan 'Güzel Günler Göreceğiz' filminin Yönetmeni Hasan Tolga Pulat ve Senaristi Emre Kavuk, 'Türk ve Dünya Sineması' isimli workshopla (fikir üretme toplantısı) sinemaseverlerle bir araya geldi. Manisa Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki söyleşiyi Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu da izledi. Söyleşide katılımcılar genç yönetmen ve senaristi sordukları sorularla terlettiler. Söyleşinin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Yönetmen Pulat ve Senarist Kavuk'a içerisinde Manisa'yı tanıtıcı ürünlerin yer aldığı birer çanta takdim etti. Daha sonra sinema severler finale kalan filmleri seyredecek ve gala öncesi bu yıl ki son sinema gününü yaşayacaklardır.

Canlı Heykel Gösterileri İlgi Topladı

Bu yıl 2. kez düzenlenen Manisa Altın Üzüm Kısa Film Festivali'ne, canlı heykel gösterileri de renk katmaya devam ediyor. Festivalin ilk gününde olduğu gibi, ikinci gününde de, Manolya Meydanı'nda canlı heykel gösterisi yapan topluluğa Manisalılar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşların meraklı bakışları arasında Türk Sineması'na adını altın harflerle yazdırmış ünlü isimleri canlı heykel olarak sunan gruba, çocuklar da büyük ilgili gösterdi. Canlı heykelleri vatandaşlar ellerindeki cep telefonu ve diğer görüntüleme cihazları ile kaydederken, bazı vatandaşlar da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek? 1 Mayıs nöbetçi noter var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title