Haberler

Manisa Büyükşehir Soma'da Elektrik Üretimine Başladı

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’ni hayata geçirerek Manisa’nın vahşi depolama sorununu ortadan kaldırmasının ardından vahşi depolama alanlarında biriken metan gazından elektrik üretimine devam ediyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'ni hayata geçirerek Manisa'nın vahşi depolama sorununu ortadan kaldırmasının ardından vahşi depolama alanlarında biriken metan gazından elektrik üretimine devam ediyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda başlatılan metan gazından elektrik üretimi projesi, il merkezinden ilçelere yayılmaya başladı. İlçelere kurulan çöp transfer istasyonları ile vahşi depolamanın sonunu getiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki vahşi depolama alanlarında kurduğu tesis ile de metan gazından elektrik üretimine devam ediyor. Soma ilçesindeki vahşi depolama alanında yapılan çalışma ve alanın hemen yanına kurulan şalt sahası ile alanda oluşan metan gazı toplanarak tesiste elektrik enerjisine dönüştürülmeye başlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Soma Muhtarlık İşleri Şube Müdür Vekili Ethem Karasoy ile birlikte alanda incelemelerde bulundu. Başkan Yıldırım, elektrik üretimi ile ilgili olarak, "17 ilçede bulunan toplam 74 vahşi depolama alanının rehabilite edilmesi için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Soma ilçesinde bulunan ve uzun yıllardır kullanılan katı atık vahşi depolama alanında da elektrik üretilmesi için çalışmalar tamamlandı. Vahşi depolama alanında yangın oluşumuna sebep veren ve karbondioksitten 21 kat daha tehlikeli olan metan gazını, gaz toplama bacaları ile toplayarak elektrik üretimine başladık" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, 17 ilçede bulunan 74 vahşi depolama alanının rehabilite edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, yapılan çalışma ile büyük bir çevre sorununun da önüne geçilmiş olacağını kaydetti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Soma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title