Haberler

Manisa Arıcılara Polen Tuzaklı Arı Kovanı

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki 40 bal üreticisine 120 adet polen tuzaklı arı kovanı dağıtıldı.

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki 40 bal üreticisine 120 adet polen tuzaklı arı kovanı dağıtıldı. Şehzadeler Belediyesi tarafından Selimşahlar Hizmet Birimi önünde düzenlenen tören ile 40 bal üreticisine 120 adet polen tuzaklı arı kovanı dağıtıldı. AK Partili Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik, belediye olarak kırsal kalkınmaya, çiftçiyi ve üreticiyi desteklemeye büyük önem verdiklerini belirterek "Şehzadeler İlçesi'nde 320 bin dönüm tarım arazimiz var. Bizim de tarıma ve üreticiye duyarsız kalmamız düşünülemez. Çünkü bizim belediyecilik anlayışımız hemşehrilerimizin mutluluğunu hedef alan bir anlayıştır. Bu sebeple 40 üreticiye 120 adet arı kovanı dağıtıyoruz" dedi.

SAHTE BALA TEPKİ

Merdiven altı üretilerek piyasaya sürülen sahte bala tepki gösteren Başkan Çelik, "Bal son derece önemli. Bal bir mucize ve büyük bir nimet. Şifa kaynağı. Ama üzülerek görüyoruz ki, sahte merdiven altlarında kimyasal yöntemlerle üretilmiş olan sıvılar bal diye vatandaşlara satılmaya çalışılıyor. Bir şifa kaynağını bir zehire dönüştürmek isteyen tüccarlar var. Bunlardan korunmanın yolu da üretimi arttırmaktan geçiyor. Türkiye'de vatanını, milletini seven insanlar olarak daha çok çalışmak ve başarmak mecburiyetindeyiz. Öyleyse üreticilerimiz bal alanında daha çok çaba sarf etmeli ve üretime katkı sağlamalı" diye konuştu. Başkan Çelik, beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte üreticilere arı kovanlarını takdim etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şehzadeler Belediyesi Selimşahlar Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title