Haberler

Manda Beyaz Buzağı Doğurdu

Suşehri ilçesine bağlı merkez Karaağaç köyünde Arslan Ekinci isimli çiftçiye ait manda, üçüncü doğumunda beyaz buzağı doğurdu.

Suşehri ilçesine bağlı merkez Karaağaç köyünde Arslan Ekinci isimli çiftçiye ait manda, üçüncü doğumunda beyaz buzağı doğurdu.

Besi yetiştiricisi Arslan Ekinci, "25 yıldır besi yetiştiriciliği yapıyorum, 52 yaşındayım, ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Normalde manda yavruları siyah renkte doğar. Bu bölgede de şimdiye kadar böyle bir duymadık. 3 günlük buzağın sağlık durumu iyi. Allah izin verirse bölgenin mandadan doğan tek beyaz buzağısı bizimki olacak" dedi.

Merkez Karaağaç Muhtarı Kenan Ekinci ise, "Hayatımda ilk kez bir mandanın beyaz renkte doğduğunu gördüm. İlk duyduğumda inanmadım ancak gördüğüm manzara karşısında hayretler içerisinde kaldım" diye konuştu.

67 yaşındaki Kemal Ekinci de, "Biz ilk buzağı gördüğümüzde dana sandık ancak mandanın doğum yaptığını görünce hayret ettik çünkü manda yavruları hep siyah renkte olur. Bu Allah'tan beyaz renkte doğdu, bizleri şaşırttı. Bu bölgede böyle bir doğum hiç duymadık" şeklinde konuştu.

Beyaz manda yavrusunu merak eden bazı vatandaşlar ise cep telefonu ile fotoğraf çekti. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kenan Ekinci Karaağaç Suşehri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title