Haberler

Manavlar Hıdırellez Şenliğinde Buluştu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Hıdrellez Şenliği düzenlendi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Hıdrellez Şenliği düzenlendi.

Kültürpark'ta yapılan şenlikte Anneler Günü olması sebebiyle annelere karanfil dağıtıldı.

İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Erdoğan Kızmaz, "Dernek olarak Hıdrellez Şenliği tertip ettik. Aynı zamanda bugün Anneler Günü. Anneler Gününü de kutluyoruz. Ayrıca Müslüman Türk milletinin evlatları olarak 3 ayları da kutluyoruz. Yine bugün tarihe baktığımızda, Türk Dil Bayramının 736'ncı yılı Karaman'da kutlanmakta. Bizler de bu 4 önemli günü bir arada kutlamak istedik. Tabii ülkemizde üzücü olaylar da meydana geliyor. Reyhanlı'da ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik saldırı yapıldı. 43 kardeşimiz hayatını kaybetti, 100 kardeşimiz yaralandı. Bu yüzden şenliğin bir kısmını iptal ettik. Konserleri iptal ettik. Programın düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Osmanlı'nın tohumlarının bu topraklarda dualarla atıldığını belirten Kaymakam Aziz İnci, "Bugün programımız dualarla başladı. Büyük dünya devleti Osmanlı'nın tohumları da bu topraklarda dualarla atıldı. Bizim de bu bağımsızlığımızın kıymetini çok iyi bilmeli ve özellikle içinde bulunduğumuz bu günlerde gözümüzü dört açmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Geyve Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi gösteri yaptı. Ardından üzerlerinde Türk bayrağı olan yüzlerce balon protokol mensupları tarafından havaya salındı. Annelere derneğin kadın kolları tarafından karanfil dağıtılmasının ardından program pilav, tatlı ve ayran ikramıyla son buldu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hıdırellez Hıdrellez İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title