Haberler

Manavgat'ta Kadın Çifçiler Yarıştı

Güncelleme:

Yarışmanın birincileri Antalya'da yapılacak yarışmada Manavgat'I temsil edecek.

İlk kez Cumhuriyetimizin 80. Yılı kutmalarında gerçekleştirilen Kadın Çifçiler Yarışıyor Projesi kapsamında Manavgat'ta iki gurup halinde yapılan yarışmada Taşağıl'dan Cemile Bilgin ve Çakış köyünden Fatma Şen birinci oldu. Yarışmanın birincileri Antalya'da yapılacak yarışmada Manavgat'I temsil edecek.

Manavgat'da "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasına 14 Kadın çiftçi katıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın çiftçiler yarışıyor" bilgi yarışması, Özel Akdeniz Başarı İlk öğretim okulu konferans salonunda yapıldı. Yarışmayı Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, İl Genel Meclisi Üyesi ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Ömer Şahin,İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin. MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, Süt ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Ay ve yarışmaya katılan kadın çiftçilerin yakınları katıldılar. Yarışmasının jüri üyeliklerini ise Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü KTV Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy ( Başkan), Ziraat Mühendisleri Menderes Kasap ve Özlem Bahar Çelik yaptı. Kadın Çifçiler Yarışıyor etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel:" Tarım fuaaliyetlerinin yoğun olduğu. ithalat ve ihracatın dinamik olduğu ülke ölçeğinde yaş meyve ve sebze üretiminin can damarlarından biri olan Manavgat'ta rutin tarımsal faliyetlerin yanı sıra ileriye dönük ilçe tarımanı yön verecek projelere önemli destek veren Kaymakamımız E. Osman Bulgurlu'ya teşekkür ediyorum. Bu yarışmadaki temel amaç kadının tarımdaki yerini ve önemini vurgulamaktır. Üretimde kadının vaz geçilmez olduğunu aktarmaktır. Kadın olmadığı tüm oluşumlar eksiktir. Tüm çifçi kadınlarımaz vermiş oldukları emekten dolayı minnet duygularımı iletmek istiyorum ve hepsine başarılar odiliyorum" dedi.

Yarışmaya katılan 14 kadın çiftçiye tarım konusunda 15 soru soruldu. İki grup halinde yapılan yarışmada ilk grupta yarışan Taşağıl beldesinden Cemile Bilgi birinci, Çakış köyünden Safiye Tırpan ikinci ve Çakış Köyünden Habibe Koca üçüncü oldu. İkinci gurupta ise Çakış köyünden Fatma Şen birinci, Emine Koca ikinci, Dilek Seçim ise üçüncü oldu. İki gurup halinde yapılan yarışmalarırda birinci olan Cemile Bilgin ve Fatma Şen, Antalya'da yapılacak olan Kadın Çiftçiler yarışor yarışmasında Manavgat'ı temsil edecekler.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert ve MZO Başkanı Rasim Metin tarafından verildi. Yarışmaya katılanlara verilen ödülleri ise Manavgat Ziraat Odası, Süt ve Süt Üreticileri Birliği ve Denizbank tarafından temin edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Bulgurlu Fatma Şen Manavgat Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title