Haberler

Mama Değil Sevgi Aracı

İzmir’de, Konak Belediyesi Mama Aracı can dostlara iki ayda 35 ton yemek götürdüKonak Belediyesi’nin ‘Hayvanları koruyalım, onları doyuralım’ projesi kapsamında her gün yollara düşen ‘Mama Aracı, hayvanları doyurmaya devam ediyor.

İzmir'de, Konak Belediyesi Mama Aracı can dostlara iki ayda 35 ton yemek götürdü

Konak Belediyesi'nin 'Hayvanları koruyalım, onları doyuralım' projesi kapsamında her gün yollara düşen 'Mama Aracı, hayvanları doyurmaya devam ediyor. Sadece iki ayda 35 ton yiyeceği barınaklara taşıyan Mama Aracı, binlerce sahipsiz hayvanı aç kalmaktan kurtardı.

HER GÜN SEVGİ TAŞIYOR

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, projenin Türkiye'de ilk kez yapıldığını belirterek destek verenlere teşekkür etti. Sevimli dostlara sahip çıkan kurumların her geçen gün arttığına dikkat çeken Tartan, şöyle konuştu:

"Mama aracı diyerek yola çıktık ama kısa zamanda sevgi aracı olduk. İlk günden bu yana sevimli dostlarımıza sahip çıkarak yanımızda yer alan, projeyi destekleyen on beş değerli kurumumuz var. Biz onlara 'Dostumun dostu işyeri' diyoruz. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde 20 kurumu daha projeye dahil etmeyi planlıyoruz. Haytap da ilk günden beri projeye destek veriyor. İzmirliler her zaman her konuda gösterdikleri duyarlılıkla Türkiye'ye öncü olmuştur. Bu proje de Türkiye'de bir ilk. Her gün can dostlarımıza sadece yiyecek değil aynı zamanda sevgi taşıyoruz."

MAMA ARACI NEDİR?

Mama Aracı, her gün proje katılımcısı kurumsal firmalardan alınan yemek artıklarını barınaklarda yaşayan hayvanlara ulaştırıyor. Mama Aracının hayvan dostu görevlileri, İzmir'deki çeşitli restoran, otel, kafe ve yemekhaneye sahip kurumlardan ayrıştırılmış olarak teslim edilen artık yiyecekleri alıyor. Sevimli dostlara ulaşan yiyeceklerin içerisinde kürdan, peçete, cam kırıkları, plastik ve metal parçalar gibi onlara zarar verecek herhangi bir madde bulunmuyor. Barınaklarda ilgi ve sevgi bekleyen sahipsiz hayvanlar Konak Belediyesi Mama Aracını kuyruklarını sallayarak sevinç gösterileriyle karşılıyor.

Projeye destek vermek isteyen 'Dostumun dostu' işyerlerinin Konak Belediyesi'nin 444 35 66 numaralı Çözüm Hattı'nı arayarak bilgi alabileceği belirtildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakan Tartan Türkiye Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title